Ingredienser
50 g gær
3 dl kaffefløde
3/4 dl Dansukker Sukker
2 knsp. salt
2 knsp. hjortetaksalt
2 æg
75 g stuetempereret smør eller margarine
Ca. 12 dl hvedemel
Fyld
125 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g malede eller meget finthakkede søde mandler, kan udelades
2 skrællede og revne æbler
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Dansukker Flormelis
Vand
Instruktioner
Start med at blande ingredienserne til fyldet. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i lidt af fløden. Tilsæt derefter resten af fløden og de øvrige ingredienser. Rul dejen ud til et aflangt stykke på et meldrysset bagebord. Skær ud i trekanter. Fordel fyldet på trekanterne, og rul dem derefter sammen til horn. Læg hornene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med pisket æg. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 8 minutter. Lad hornene køle af på en rist under et klæde. Rør flormelis ud i lidt vand, og kom lidt glasur på hornene. Hornene kan fryses uden glasur.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.