Hurtige churros med citroncreme

6 glas 1 time
Churros er et spansk bagværk, der minder lidt om donuts i smagen. Disse churros er hurtige og enkle at lave. Server dem fx med en lækker frisk citroncreme.
Hurtige churros med citroncreme
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Hindbærgelé

    • 200 g hindbær
    • 200 g Dansukker Syltesukker

    Citroncreme

    • 3 dl cremefraiche
    • 2 dl kvark
    • 4 1/2 spsk. Dansukker Flormelis
    • Saften af 1/2 citron, usprøjtet

    Churros

    • 5 skiver hvidt toastbrød
    • 100 g smeltet smør
    • 1 dl Dansukker Bagesukker
    • 3 tsk. stødt kanel

    Pynt

    • Skallen af 1/2 citron, usprøjtet

    Forvarm ovnen til 175 °C.

    Skyld hindbærrene. Bland hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i 1 minut. Lad det køle af lidt, og stil det derefter i køleskabet, så det kan blive helt koldt.

    Rør derefter ingredienserne til citroncremen sammen, og stil det i køleskabet.

    Rul brødskiverne tynde med en kagerulle, og skær den yderste kant af. Pensl begge sider med smør, og skær skiverne i fire lige store stykker på langs. Bag i ovnen i ca. 15–20 minutter.

    Bland sukker og kanel i en skål imens. Tag churros ud af ovnen, og dyp dem i sukkerblandingen med det samme. Lad dem køle af.

    Kom en skefuld hindbærgelé i seks glas. Hæld derefter citroncremen over, og kom endnu en skefuld hindbærgelé på. Strø lidt citronskal over, og server sammen med churros.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker