Ingredienser
Abrikos- og appelsinmarmelade
100 g tørrede abrikoser
saften fra 1/4 appelsin
1/4 dl vand
75 g Dansukker Syltesukker
Muffins
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt
Chokoladefrosting
200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
2 dl Dansukker Flormelis
Pynt
Tørrede abrikoser
Instruktioner
Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.
Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.
Forvarm ovnen til 170°C.
Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.
Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.
Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.
Hæld derefter dejen i muffinforme, og bag kagerne nederst i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en bagerist.
Lav chokoladefrostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Tilsæt chokoladen og pisk til en jævn frosting. Stil den i køleskabet i ca. 20 minutter.
Lav et hul i hver muffin, og læg lidt abrikosmarmelade i hvert hul.
Fyld frostingen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på muffinsene. Pynt med et stykke tørret abrikos.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.