Abrikos- og appelsinmarmelade
Muffins
Chokoladefrosting
Pynt
Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.
Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.
Forvarm ovnen til 170°C.
Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.
Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.
Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.
Hæld derefter dejen i muffinforme, og bag kagerne nederst i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en bagerist.
Lav chokoladefrostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Tilsæt chokoladen og pisk til en jævn frosting. Stil den i køleskabet i ca. 20 minutter.
Lav et hul i hver muffin, og læg lidt abrikosmarmelade i hvert hul.
Fyld frostingen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på muffinsene. Pynt med et stykke tørret abrikos.
Opskriften er udarbejdet af