Honningmuffins

Vores honningmuffins har smag af kanel og ingefær og er fyldt med abrikosmarmelade. Pynt dine honningmuffins med chokoladeglasur og tørrede appelsiner på toppen.

ca. 18 muffins

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Abrikos- og appelsinmarmelade
100 g tørrede abrikoser
saften fra 1/4 appelsin
1/4 dl vand
75 g Dansukker Syltesukker

Muffins
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt

Chokoladefrosting
200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
Tørrede abrikoser

Instruktioner

Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.

Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Forvarm ovnen til 170°C.

Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.

Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.

Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.

Hæld derefter dejen i muffinforme, og bag kagerne nederst i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Lav chokoladefrostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.

Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Tilsæt chokoladen og pisk til en jævn frosting. Stil den i køleskabet i ca. 20 minutter.

Lav et hul i hver muffin, og læg lidt abrikosmarmelade i hvert hul.

Fyld frostingen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på muffinsene. Pynt med et stykke tørret abrikos.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.