Ingredienser
Abrikos- og appelsinmarmelade
400 g tørrede abrikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vand
300 g Dansukker Syltesukker
Honningkage
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt
Smørcreme
6 1/3 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kogende vand
150 g blødt smør
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Instruktioner
Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.
Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.
Forvarm ovnen til 175°C.
Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.
Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.
Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.
Hæld kagedejen i en bradepande (18x25 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen nederst i ovnen i 55-70 minutter. Test med en kødnål, om den er færdig. Lad kagen køle af i bradepanden.
Lav smørcremen. Pisk flormelis og vand i en skål. Tilsæt smørret, og bland det hele til en jævn smørcreme.
Hak chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber, til der dannes en ensartet ganache. Lad den køle let af.
Skær kagen ud i tre lag, og fordel marmelade på et lag og smørcreme på et andet lag. Læg en bund på, og gentag. Læg til sidst øverste bund på, og fordel ganachen i et jævnt lag på toppen af kagen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.