Hjerteformet kage med citroncreme

En lækker og dejlig hjerteformet kage med sursød citroncreme. Pynt med friske bær, og nyd den rene kærlighed og glæde!

10-12 portioner

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Sukkerkage
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl mandelmel

Citroncreme
6 dl piskefløde
500 g mascarpone, kold
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
skallen af 1 1/2-2 økologiske citroner
3-5 spsk. citronsaft (ca. 1 1/2 citron)

Pynt
150 g hindbær
100 g jordbær
Spiselige usprøjtede blomster og citronmelisse
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Indstil ovnen på 175 °C, over- og undervarme. 

Smør en hjerteformet bageform med aftagelige kanter, ca 24-26 cm i diameter.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend æggeblandingen i, og bland til en jævn dej.

Hæld dejen i formen, og sæt den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den hvile i formen i fem minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af.

Lav citroncremen. Pisk fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker til fast skum. Vend skal og saft fra citronerne i, og rør forsigtigt cremen sammen. Læg cremen i en sprøjtepose med tyl efter eget valg. 

Montering
Klip et hjerte ud i midten af sukkerkagen, så der er en ca. 4 cm bred kant tilbage. Frys det lille hjerte, du har skåret ud i midten, til en anden lejlighed. Skær det store hjerte til 3 bunde. 

Læg en sukkerkagebund på et kagefad, og sprøjt toppe af cremen over hele bunden med en lille afstand til kanterne. Læg forsigtigt på en bund ovenpå, og sprøjt også toppe af cremen på den. Læg den sidste bund på, og gentag sprøjtningen. Pynt med hindbær, jordbær, citronmelisse og spiselige blomster, hvis det ønskes. Drys med flormelis.

Tip
Både sukkerkage og citroncreme kan laves dagen før montering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?