Hjerteformet kage med citroncreme

En lækker og dejlig hjerteformet kage med sursød citroncreme. Pynt med friske bær, og nyd den rene kærlighed og glæde!

10-12 portioner

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Sukkerkage
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl mandelmel

Citroncreme
6 dl piskefløde
500 g mascarpone, kold
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
skallen af 1 1/2-2 økologiske citroner
3-5 spsk. citronsaft (ca. 1 1/2 citron)

Pynt
150 g hindbær
100 g jordbær
Spiselige usprøjtede blomster og citronmelisse
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Indstil ovnen på 175 °C, over- og undervarme. 

Smør en hjerteformet bageform med aftagelige kanter, ca 24-26 cm i diameter.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend æggeblandingen i, og bland til en jævn dej.

Hæld dejen i formen, og sæt den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den hvile i formen i fem minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af.

Lav citroncremen. Pisk fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker til fast skum. Vend skal og saft fra citronerne i, og rør forsigtigt cremen sammen. Læg cremen i en sprøjtepose med tyl efter eget valg. 

Montering
Klip et hjerte ud i midten af sukkerkagen, så der er en ca. 4 cm bred kant tilbage. Frys det lille hjerte, du har skåret ud i midten, til en anden lejlighed. Skær det store hjerte til 3 bunde. 

Læg en sukkerkagebund på et kagefad, og sprøjt toppe af cremen over hele bunden med en lille afstand til kanterne. Læg forsigtigt på en bund ovenpå, og sprøjt også toppe af cremen på den. Læg den sidste bund på, og gentag sprøjtningen. Pynt med hindbær, jordbær, citronmelisse og spiselige blomster, hvis det ønskes. Drys med flormelis.

Tip
Både sukkerkage og citroncreme kan laves dagen før montering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.