Hjerteformet kage med citroncreme

En lækker og dejlig hjerteformet kage med sursød citroncreme. Pynt med friske bær, og nyd den rene kærlighed og glæde!

10-12 portioner

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Sukkerkage
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl mandelmel

Citroncreme
6 dl piskefløde
500 g mascarpone, kold
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
skallen af 1 1/2-2 økologiske citroner
3-5 spsk. citronsaft (ca. 1 1/2 citron)

Pynt
150 g hindbær
100 g jordbær
Spiselige usprøjtede blomster og citronmelisse
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Indstil ovnen på 175 °C, over- og undervarme. 

Smør en hjerteformet bageform med aftagelige kanter, ca 24-26 cm i diameter.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend æggeblandingen i, og bland til en jævn dej.

Hæld dejen i formen, og sæt den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den hvile i formen i fem minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af.

Lav citroncremen. Pisk fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker til fast skum. Vend skal og saft fra citronerne i, og rør forsigtigt cremen sammen. Læg cremen i en sprøjtepose med tyl efter eget valg. 

Montering
Klip et hjerte ud i midten af sukkerkagen, så der er en ca. 4 cm bred kant tilbage. Frys det lille hjerte, du har skåret ud i midten, til en anden lejlighed. Skær det store hjerte til 3 bunde. 

Læg en sukkerkagebund på et kagefad, og sprøjt toppe af cremen over hele bunden med en lille afstand til kanterne. Læg forsigtigt på en bund ovenpå, og sprøjt også toppe af cremen på den. Læg den sidste bund på, og gentag sprøjtningen. Pynt med hindbær, jordbær, citronmelisse og spiselige blomster, hvis det ønskes. Drys med flormelis.

Tip
Både sukkerkage og citroncreme kan laves dagen før montering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.