Ingredienser
Sukkerkage
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl mandelmel
Citroncreme
6 dl piskefløde
500 g mascarpone, kold
3 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
skallen af 1 1/2-2 økologiske citroner
3-5 spsk. citronsaft (ca. 1 1/2 citron)
Pynt
150 g hindbær
100 g jordbær
Spiselige usprøjtede blomster og citronmelisse
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Indstil ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
Smør en hjerteformet bageform med aftagelige kanter, ca 24-26 cm i diameter.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend æggeblandingen i, og bland til en jævn dej.
Hæld dejen i formen, og sæt den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den hvile i formen i fem minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af.
Lav citroncremen. Pisk fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker til fast skum. Vend skal og saft fra citronerne i, og rør forsigtigt cremen sammen. Læg cremen i en sprøjtepose med tyl efter eget valg.
Montering
Klip et hjerte ud i midten af sukkerkagen, så der er en ca. 4 cm bred kant tilbage. Frys det lille hjerte, du har skåret ud i midten, til en anden lejlighed. Skær det store hjerte til 3 bunde.
Læg en sukkerkagebund på et kagefad, og sprøjt toppe af cremen over hele bunden med en lille afstand til kanterne. Læg forsigtigt på en bund ovenpå, og sprøjt også toppe af cremen på den. Læg den sidste bund på, og gentag sprøjtningen. Pynt med hindbær, jordbær, citronmelisse og spiselige blomster, hvis det ønskes. Drys med flormelis.
Tip
Både sukkerkage og citroncreme kan laves dagen før montering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?