Hjemmelavet lakridsfudge

Fudge er rigtig populært i England, og er ét af de mange stykker konfekt, som jeg forbinder med jul.
- Opskrift Jon Daniel Edlund

20-25 stk

PT1H

2 timer

Vurdering (19 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

320g Dansukker økologisk sukker
100g smør
0,75 dl sødmælk
0,75 dl fløde
280g kondenseret mælk
3 spsk lakridspulver (med top)
0,5 tsk salt
1 tsk sort pastafarve (valgfrit)

Til drys
50g Dansukker økologisk flormelis
1 spsk lakridsplulver

Instruktioner

Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde, og sættes til at koge ved høj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Det skal gerne boble og koge, til massen når en temperatur på 115-117 grader. Så tjek temperaturen jævnligt, mens du rører i gryden. Det tager ca. 10-15 minutter i alt.

Når massen er nået den ønskede temperatur, og du kan se den er blevet meget mere tyktflydende, hældes massen op i en skål.

Blandingen skal nu piskes sej ved høj hastighed, enten v. røremaskine eller elpisker, i minimum 5 minutter, til det er blevet som en tyktflydende karamel, og er afkølet lidt.

Ta’ et stykke bagepapir og gør det helt vådt. Vrid så meget af vandet ud af bagepapiret som du kan, og placer det op langs siderne i en firkantet eller rektanglet form, f.eks en rugbrødsform.

Hæld nu fudge-massen ned i formen, og tryk det godt fladt. Pak det helt ind i bagepapirer og sæt på køl i minimum 2 timer, til det er blevet fast nok til at du kan skære det ud i nogle passende rektangler.

Bland økologisk flormelis fra Dansukker med dit lakridspulver, og vend dine fudge-stykker her i.

Servér!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.