Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

ca. 15 mellem stk (afhængig af størrelse) 1,5 time
Disse hjemmelavede klatkager er lavet på en rest risengrød, som jeg havde tilovers fra den anden aften. Hvis du blot har en lille rest tilbage, så tilpas den de resterende ingredienser. Disse klatkager med appelsinsirup er en dejlig lille snack, som kan serveres til enhver lejlighed i julen.
- Opskrift Nanna Broe
Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Hjemmelavede klatkager

    • 5 æg
    • 3 spsk sukker (Øko – Dansukker)
    • 1/2 dl mælk
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 2 tsk vanilje ekstrakt
    • 3,5-4 dl mel
    • 800-900 g færdig risengrød

    Appelsinsirup

    • 2 appelsiner
    • 1 dl vand
    • 200 g sukker (Øko – Dansukker)
    • 1 tsk vaniljepasta
    • Flormelis til drys (Øko – Flormelis)

    Hjemmelavede klatkager
    1.    I en skål piskes æg, sukker, vanilje, vaniljeekstract og mælk sammen.
    2.    Herefter tilsættes mel, som røres ud i massen
    3.    Vend herefter risengrøden i lidt efter lidt, så du får rørt klumperne af den faste risengrød ud
    4.    Varm en pande med massere af smør og steg klatkagerne deri
    5.    Gentag med den resterende dej

    Appelsinsirup
    1.    I en gryde presses saft fra 1/2 appelsin
    2.    Tilsæt sukker, vaniljepasta og vand
    3.    Pil appelsinerne og skær dem ud i skiver og tilsæt ingredienserne i gryden
    4.    Lad ingredienserne koge op til væsken begynder at reducere en smule og derved opnå en lidt tykkere konsistens som sirup
    5.    Si appelsinkød fra og kom siruppen på en flaske til servering
    6.    Spis sammen med de hjemmelavede klatkager


    ;