Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

Disse hjemmelavede klatkager er lavet på en rest risengrød, som jeg havde tilovers fra den anden aften. Hvis du blot har en lille rest tilbage, så tilpas den de resterende ingredienser. Disse klatkager med appelsinsirup er en dejlig lille snack, som kan serveres til enhver lejlighed i julen.
- Opskrift Nanna Broe

ca. 15 mellem stk (afhængig af størrelse)

PT1H

1,5 time

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hjemmelavede klatkager
5 æg
3 spsk sukker (Øko – Dansukker)
1/2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
2 tsk vanilje ekstrakt
3,5-4 dl mel
800-900 g færdig risengrød

Appelsinsirup
2 appelsiner
1 dl vand
200 g sukker (Øko – Dansukker)
1 tsk vaniljepasta
Flormelis til drys (Øko – Flormelis)

Instruktioner

Hjemmelavede klatkager
1.    I en skål piskes æg, sukker, vanilje, vaniljeekstract og mælk sammen.
2.    Herefter tilsættes mel, som røres ud i massen
3.    Vend herefter risengrøden i lidt efter lidt, så du får rørt klumperne af den faste risengrød ud
4.    Varm en pande med massere af smør og steg klatkagerne deri
5.    Gentag med den resterende dej

Appelsinsirup
1.    I en gryde presses saft fra 1/2 appelsin
2.    Tilsæt sukker, vaniljepasta og vand
3.    Pil appelsinerne og skær dem ud i skiver og tilsæt ingredienserne i gryden
4.    Lad ingredienserne koge op til væsken begynder at reducere en smule og derved opnå en lidt tykkere konsistens som sirup
5.    Si appelsinkød fra og kom siruppen på en flaske til servering
6.    Spis sammen med de hjemmelavede klatkager

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?