Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

Disse hjemmelavede klatkager er lavet på en rest risengrød, som jeg havde tilovers fra den anden aften. Hvis du blot har en lille rest tilbage, så tilpas den de resterende ingredienser. Disse klatkager med appelsinsirup er en dejlig lille snack, som kan serveres til enhver lejlighed i julen.
- Opskrift Nanna Broe

ca. 15 mellem stk (afhængig af størrelse)

1,5 time

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Hjemmelavede klatkager
5 æg
3 spsk sukker (Øko – Dansukker)
1/2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
2 tsk vanilje ekstrakt
3,5-4 dl mel
800-900 g færdig risengrød

Appelsinsirup
2 appelsiner
1 dl vand
200 g sukker (Øko – Dansukker)
1 tsk vaniljepasta
Flormelis til drys (Øko – Flormelis)

Instruktioner

Hjemmelavede klatkager
1.    I en skål piskes æg, sukker, vanilje, vaniljeekstract og mælk sammen.
2.    Herefter tilsættes mel, som røres ud i massen
3.    Vend herefter risengrøden i lidt efter lidt, så du får rørt klumperne af den faste risengrød ud
4.    Varm en pande med massere af smør og steg klatkagerne deri
5.    Gentag med den resterende dej

Appelsinsirup
1.    I en gryde presses saft fra 1/2 appelsin
2.    Tilsæt sukker, vaniljepasta og vand
3.    Pil appelsinerne og skær dem ud i skiver og tilsæt ingredienserne i gryden
4.    Lad ingredienserne koge op til væsken begynder at reducere en smule og derved opnå en lidt tykkere konsistens som sirup
5.    Si appelsinkød fra og kom siruppen på en flaske til servering
6.    Spis sammen med de hjemmelavede klatkager

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Sarah Bernhardt kager

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.