Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

Disse hjemmelavede klatkager er lavet på en rest risengrød, som jeg havde tilovers fra den anden aften. Hvis du blot har en lille rest tilbage, så tilpas den de resterende ingredienser. Disse klatkager med appelsinsirup er en dejlig lille snack, som kan serveres til enhver lejlighed i julen.
- Opskrift Nanna Broe

ca. 15 mellem stk (afhængig af størrelse)

1,5 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Hjemmelavede klatkager
5 æg
3 spsk sukker (Øko – Dansukker)
1/2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
2 tsk vanilje ekstrakt
3,5-4 dl mel
800-900 g færdig risengrød

Appelsinsirup
2 appelsiner
1 dl vand
200 g sukker (Øko – Dansukker)
1 tsk vaniljepasta
Flormelis til drys (Øko – Flormelis)

Instruktioner

Hjemmelavede klatkager
1.    I en skål piskes æg, sukker, vanilje, vaniljeekstract og mælk sammen.
2.    Herefter tilsættes mel, som røres ud i massen
3.    Vend herefter risengrøden i lidt efter lidt, så du får rørt klumperne af den faste risengrød ud
4.    Varm en pande med massere af smør og steg klatkagerne deri
5.    Gentag med den resterende dej

Appelsinsirup
1.    I en gryde presses saft fra 1/2 appelsin
2.    Tilsæt sukker, vaniljepasta og vand
3.    Pil appelsinerne og skær dem ud i skiver og tilsæt ingredienserne i gryden
4.    Lad ingredienserne koge op til væsken begynder at reducere en smule og derved opnå en lidt tykkere konsistens som sirup
5.    Si appelsinkød fra og kom siruppen på en flaske til servering
6.    Spis sammen med de hjemmelavede klatkager

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.