Ingredienser
Dej
½ vaniljestang
350 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g Dansukker Sukker
100 g Dansukker Flormelis
250 g smør
1 æg
Hindbærmarmelade
¼ vaniljestang
100 g Dansukker Syltesukker
200 g hindbær
2 spsk. citronsaft
2 strimler økologisk citronskal
1 spsk. vand
Pynt
200 g Dansukker Flormelis
2 spsk. vand
Dansukker Perlesukker
Rød skovsyre
Instruktioner
Dej
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud, og bland med lidt sukker, så de ikke klumper. Bland hvedemel, mandelmel, sukker, flormelis og vaniljekorn i en stor skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det ind i melblandingen med fingrene. Når dejen er blevet til en masse krummer, tilsættes ægget, og dejen samles hurtigt men ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul først den ene portion ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse og gør derefter det samme med den anden portion (de skal have samme størrelse). Del igen dejen på langs ved at skære igennem bagepapiret med en skarp kniv, og lad de 4 plader hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Hindbærmarmelade
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og bland med en skefuld af syltesukkeret. Varm
hindbær (frosne eller friske), vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft, citronskal og vand langsomt op i en tykbundet gryde. Lad det simre i 3-4 minutter, tilsæt resten af syltesukkeret, giv syltetøjet et opkog i 4-5 minutter, mas bærrene og hæld blandingen på et skoldet syltetøjsglas. Lad det køle af.
Forvarm ovnen til 175 grader ved varmluft. Tag dejpladerne ud af køleskabet, fjern det øverste lag bagepapir, sæt dem i ovnen, og lad dem bage i ca. 20 minutter – indtil overfladen er gylden.
Tag pladerne ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist. Skær pladerne forsigtigt igennem med en brødkniv i lige store stykker ca. 5 cm brede. Rør en tyk glasur og smør derefter hindbærmarmelade på halvdelen af pladerne og glasur på de andre. Læg pladerne sammen med glasuren øverst. Drys med perlesukker, inden glasuren størkner, og pynt evt. med skovsyre.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.