Ingredienser
6 æg
4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
200 g finthakkede hasselnødder
1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
Pynt
1 pose (100 g) Daim-kugler
3 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
250 g (1/2 l) friske hindbær
Instruktioner
Læg bagepapir i en bradepande på 25 x 35 cm. Smør papiret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland finthakkede nødder, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og vend det i æggemassen. Hæld dejen op i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir. Træk papiret, som den er bagt på, af. Drys Daim-kuglerne over. Lad det køle af. Skær derefter kagen ud i firkanter. Pisk fløde og flormelis til en fast skum. Sprøjt blandingen ud i klatter på snitterne. Pynt med hindbær. Kagen kan sagtens fryses, inden den pyntes. Skal hele kagen ikke spises på én gang, tilpasses mængden af fløde og hindbær til det antal stykker, som spises.
Hindbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.