Ingredienser
6 æg
4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
200 g finthakkede hasselnødder
1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
Pynt
1 pose (100 g) Daim-kugler
3 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
250 g (1/2 l) friske hindbær
Instruktioner
Læg bagepapir i en bradepande på 25 x 35 cm. Smør papiret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland finthakkede nødder, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og vend det i æggemassen. Hæld dejen op i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir. Træk papiret, som den er bagt på, af. Drys Daim-kuglerne over. Lad det køle af. Skær derefter kagen ud i firkanter. Pisk fløde og flormelis til en fast skum. Sprøjt blandingen ud i klatter på snitterne. Pynt med hindbær. Kagen kan sagtens fryses, inden den pyntes. Skal hele kagen ikke spises på én gang, tilpasses mængden af fløde og hindbær til det antal stykker, som spises.
Hindbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.