Hindbærmoussekage // Valentinskage - Opskrifter

Hindbærmoussekage // Valentinskage

til 6-8 personer
Kagen består af en hindbærmousse med et indlæg af hindbærgele og en bund af blondie (brownie med hvid chokolade) bagt med friske hindbær, belagt med et delikat lag af rubyganache med hindbærtoner. Kagen er til sidst glazet i lyserød og pyntet med ruby chokoladepynt. En tone-i-tone lyserød kage, der passer perfekt til Valentinsdag.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Hindbærmoussekage // Valentinskage
Bedømmelse: (54vurderinger)

Ingredienser

  HINDBÆRGELÈ

  • 2 blade husblas
  • 125 g hindbær
  • 1-2 spsk lyst rørsukker, Dansukker
  • 1/2 citron, saften heraf

  Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom hindbær, rørsukker og citronsaft i en gryde og lad det simre til hindbærrene er kogt ud. Sigt hindbærlagen og rør den udblødte husblas heri. Hæld geléen i en silikoneform (16 cm i diameter) eller en justerbar kagering, som du indstiller til 16 cm. Lad geléen sætte sig på køl eller på frost.

  BLONDIE MED HINDBÆR
  45 g smør
  45 g ruby chokolade eller hvid chokolade
  1 æg, str. M/L
  30 g mørkt muscovadorørsukker, Dansukker
  2 spsk kage hvedemel/alm. hvedemel
  1 nip havsalt
  50 g mandler
  50 g friske hindbær

  Smelt smør og chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Hak eller blend mandlerne fint. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen med mandlerne. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og placer de friske hindbær ud over bunden og pres dem ned i dejen. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 10 min. Lad bunden køle helt af, inden den befries fra springformen. Udstik bunden i 14 cm i diameter, så den passer ned i eclipseformen. Hvis du bygger kagen op som en klassisk lagkage, behøver du ikke at udstikke bunden.

  RUBYGANACHE MED HINDBÆRTONER
  100 g ruby chokolade eller hvid chokolade
  1 tsk hindbærstøv
  1/2 dl piskefløde

  Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Tilsæt hindbærstøv og bland godt. Hæld ganachen over bunden, og lad den sætte sig på køl 20-30 min.

  HINDBÆRMOUSSE
  1,5 blad husblas
  150 g hindbær
  1,5 spsk lyst rørsukker, Dansukker
  1 citron, saften heraf
  1,5 dl piskefløde

  Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Bring det i kog i 5-10 min. Tag det af varmen og sigt hindbærkernerne fra. Rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummet i den let kølede hindbærlage.

  Samling: Kom ca. 1/3 af hindbærmoussen i en eclipseform og læg hindbærgeléen heri. Den må ikke falde til bunds. Hold lidt afstand til kanten. Fyld resten af hindbærmoussen langs kanten og henover geléen. Placer browniebunden med ganache nedad (ind mod kagen) som afslutning og glat overfladen. Stil kagen på frost i mindst 3-4 timer eller gerne natten over (kan holde sig 3 måneder på frost).

  LYSERØD GLAZE
  3 blade husblas
  75 g glukosesirup
  75 g hvidt sukker
  45 g vand
  50 g kondenseret mælk
  75 g god hvid chokolade
  lidt rosa/lyserød pastafarve
  2 tsk hindbærstøv

  Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den lyserøde pastafarve og hindbærstøv, og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

  Befri kagen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

  I ØVRIGT
  Chokopynt ruby
  friske hindbær
  rød skovsyre


  ;