Havtornkager

6 portioner 1,5-2 timer
Havtornkager
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Marengs

    • 130 g hasselnødder
    • 130 g mandler
    • 6 æggehvider
    • 3 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 spsk. mandelmel

    Havtornmousse

    • 1 1/2 dl havtornsaft (ca. 4 1/2 dl frosne bær)
    • 6 blade husblas
    • 3 spsk. vand
    • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
    • 3 æggehvider
    • 3 dl piskefløde

    Pynt

    • havtorn, optøede

    Sæt ovnen på 150 grader. Blend hasselnødder og mandler.

    Tilsæt en æggehvide og halvdelen af sukkeret.

    Pisk resten af æggehviderne til et hvidt skum i en skål. Sænk hastigheden, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen. Hæld mandelmelet i til sidst. Bland det hele sammen.

    Bred dejen ud på en plade beklædt med bagepapir, cirka 30 x 40 cm.

    Bag i midten af ovnen i cirka 10-15 minutter. Marengsen skal føles let og kunne slippe papiret. Lad køle af.

    Lav moussen imens. Tø havtornene op, blend dem, og sigt dem gennem en finmasket si, så kun saften bliver tilbage.

    Læg husblassen i koldt vand. Lad vand og rørsukker koge op. Når sukkerlagen er nået op på 110 °C, piskes æggehviderne til et fast skum. Når sukkerlagen er nået op på 121 °C, hældes den i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk marengsen, indtil den er kølet af.

    Pisk fløden til et luftigt skum. Varm havtornsaften op til cirka 40 °C, kom de klemte blade husblas i, og rør rundt, indtil de er opløst. Vend marengsen forsigtigt i og derefter den piskede fløde. Hæld moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i cirka 30 minutter.

    Udstik 20 ringe af marengsbunden, cirka 7 cm i diameter. Sprøjt derefter moussen på den første bund. Læg endnu en bund på, et lag mousse og derefter en bund mere. Pynt med optøede havtorn og hakkede nødder.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker