Havtornkager

6 portioner

1,5-2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marengs
130 g hasselnødder
130 g mandler
6 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
1 spsk. mandelmel

Havtornmousse
1 1/2 dl havtornsaft (ca. 4 1/2 dl frosne bær)
6 blade husblas
3 spsk. vand
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æggehvider
3 dl piskefløde

Pynt
havtorn, optøede

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 grader. Blend hasselnødder og mandler.

Tilsæt en æggehvide og halvdelen af sukkeret.

Pisk resten af æggehviderne til et hvidt skum i en skål. Sænk hastigheden, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen. Hæld mandelmelet i til sidst. Bland det hele sammen.

Bred dejen ud på en plade beklædt med bagepapir, cirka 30 x 40 cm.

Bag i midten af ovnen i cirka 10-15 minutter. Marengsen skal føles let og kunne slippe papiret. Lad køle af.

Lav moussen imens. Tø havtornene op, blend dem, og sigt dem gennem en finmasket si, så kun saften bliver tilbage.

Læg husblassen i koldt vand. Lad vand og rørsukker koge op. Når sukkerlagen er nået op på 110 °C, piskes æggehviderne til et fast skum. Når sukkerlagen er nået op på 121 °C, hældes den i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk marengsen, indtil den er kølet af.

Pisk fløden til et luftigt skum. Varm havtornsaften op til cirka 40 °C, kom de klemte blade husblas i, og rør rundt, indtil de er opløst. Vend marengsen forsigtigt i og derefter den piskede fløde. Hæld moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i cirka 30 minutter.

Udstik 20 ringe af marengsbunden, cirka 7 cm i diameter. Sprøjt derefter moussen på den første bund. Læg endnu en bund på, et lag mousse og derefter en bund mere. Pynt med optøede havtorn og hakkede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.