Havregrød med jordbær

Nyd vores opskrift på cremet havregrød med friske jordbær! Havregrøden laves med mælk, havregryn, Dansukker Brun Farin og en smule salt. Appelsinsukker bliver strøet på toppen for ekstra god smag. Serveres med græsk yoghurt og friske eller frosne jordbær for en sund og velsmagende start på dagen.

4 portioner

PT25M

20 minutter

Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Havregrød
7 1/2 dl mælk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Brun Farin
En smule salt

Appelsinsukker
1/2 økologisk appelsin
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 tsk. kanel

Tilbehør
500 g friske eller frosne jordbær
2 dl græsk yoghurt

Instruktioner

Kog mælk, havregryn, brun farin og salt op i en gryde. Lad det koge i 7-8 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter.

Tilbered appelsinsukkeret imens. Vask appelsinen i varmt vand, tør den, og riv skallen ned i en skål sammen med sukkeret. Stød blandingen sammen, og krydr med kanel.

Skyl og del jordbærrene. Bland dem med 2 spsk. appelsinsukker.

Fordel grøden i 4 skåle. Fordel jordbærrene og den græske yoghurt ovenpå, og drys med resten af appelsinsukkeret.

Tips: Brug gerne sæsonens bær. Hvis du er veganer, kan du erstatte mælken og yoghurten med plantebaserede alternativer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.