Havregrød med jordbær

Nyd vores opskrift på cremet havregrød med friske jordbær! Havregrøden laves med mælk, havregryn, Dansukker Brun Farin og en smule salt. Appelsinsukker bliver strøet på toppen for ekstra god smag. Serveres med græsk yoghurt og friske eller frosne jordbær for en sund og velsmagende start på dagen.

4 portioner

PT25M

20 minutter

Vurdering (29 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Havregrød
7 1/2 dl mælk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Brun Farin
En smule salt

Appelsinsukker
1/2 økologisk appelsin
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 tsk. kanel

Tilbehør
500 g friske eller frosne jordbær
2 dl græsk yoghurt

Instruktioner

Kog mælk, havregryn, brun farin og salt op i en gryde. Lad det koge i 7-8 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter.

Tilbered appelsinsukkeret imens. Vask appelsinen i varmt vand, tør den, og riv skallen ned i en skål sammen med sukkeret. Stød blandingen sammen, og krydr med kanel.

Skyl og del jordbærrene. Bland dem med 2 spsk. appelsinsukker.

Fordel grøden i 4 skåle. Fordel jordbærrene og den græske yoghurt ovenpå, og drys med resten af appelsinsukkeret.

Tips: Brug gerne sæsonens bær. Hvis du er veganer, kan du erstatte mælken og yoghurten med plantebaserede alternativer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?