Havregrød med jordbær
Nyd vores opskrift på cremet havregrød med friske jordbær! Havregrøden laves med mælk, havregryn, Dansukker Brun Farin og en smule salt. Appelsinsukker bliver strøet på toppen for ekstra god smag. Serveres med græsk yoghurt og friske eller frosne jordbær for en sund og velsmagende start på dagen.
Ingredienser
Havregrød
7 1/2 dl mælk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Brun Farin
En smule salt
Appelsinsukker
1/2 økologisk appelsin
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 tsk. kanel
Tilbehør
500 g friske eller frosne jordbær
2 dl græsk yoghurt
Instruktioner
Kog mælk, havregryn, brun farin og salt op i en gryde. Lad det koge i 7-8 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter.
Tilbered appelsinsukkeret imens. Vask appelsinen i varmt vand, tør den, og riv skallen ned i en skål sammen med sukkeret. Stød blandingen sammen, og krydr med kanel.
Skyl og del jordbærrene. Bland dem med 2 spsk. appelsinsukker.
Fordel grøden i 4 skåle. Fordel jordbærrene og den græske yoghurt ovenpå, og drys med resten af appelsinsukkeret.
Tips: Brug gerne sæsonens bær. Hvis du er veganer, kan du erstatte mælken og yoghurten med plantebaserede alternativer.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.