Hamburgerryg med sesamtopping og balsamicovineddike kartofler
Nyd saftig hamburgerryg med en skøn marinade af frisk ingefær, sesamfrø, og kinesisk soja, toppet med citrusfriskhed fra økologisk citron. Serveres med karamelliserede små kartofler og frisk basilikum for en smagfuld oplevelse.
Ingredienser
1 kg hamburgerryg
1 tsk. frisk revet ingefær
1 dl sesamfrø
3 spsk. kinesisk soja
6 spsk. Dansukker Lys Sirup
Saft og reven skal fra 1 økologisk citron
1 kg små kartofler
2 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. balsamicovineddike
Salt, sortpeber
basilika
Instruktioner
Læg hamburgerryggen i et ildfast fad. Bland de øvrige ingredienser sammen, og bred det ud over hamburgerryggen. Dæk fadet med plastfolie, og stil det i køleskabet i mindst 12 timer. Steges ved 175 °C (varmluft 160 °C) i ca. 45 minutter. Skræl kartoflerne og kog dem. Held vandet fra kartoflerne. Varm olien på en pande og kom de kogte kartofler i. Tilsæt sukker og balsamicovineddike og lad kartoflerne simre, til de er brune. Krydr med salt og peber. Strø hakket basilikum over og server straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.