Håkonskager

Håkonskager

ca. 50 stk.
Håkonskager
Bedømmelse: (59vurderinger)

Ingredienser

Dag 1
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
75 g groftrevet marcipan
1 tsk Dansukker Vaniljesukker
4 1/4 dl hvedemel

Dag 2
1 æg
Dansukker Rørsukker

Pisk smør og flormelis til en luftig masse sammen med det revede marcipan. Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml ingredienserne hurtigt til en smidig dej. Stil dejen i køleskab i ca. 1/2 time. Del derefter dejen i fire dele, og lav dem til fire ruller, ca. 5 cm i diameter. Pak rullerne ind i plastfolie, og opbevar dem i køleskab til næste dag.

Pisk ægget, og hæld rørsukker på en stor tallerken. Vend først rullerne i det sammenpiskede æg og derefter i rørsukker. Skær dernæst rullerne i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bemærk: Ikke for tæt, da kagerne flyder lidt ud. Bages midt i ovnen ved 175° i 12-15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;