Gulerodsroulade

Gulerodsroulade er en skøn kombination af to favoritkager! Gulerodsrouladen er så saftig, at den med fordel kan bages dagen i forvejen.

ca. 15 stykker

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (358 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Roulade
2 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mad- eller rapsolie
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
150 g fintrevne gulerødder

Fyld
50 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel
Skallen af 1 øko lime + 2 tsk. limesaft

Pynt
limeskal

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.

Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne til dejen.

Skyl gulerødderne, skræl dem, og riv dem fint. Vend dem i dejen, og rør, indtil den er jævn.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen i. Bag rouladen midt i ovnen i ca. 5-7 minutter til kagen er gennembagt.

Drys sukker ud på et stykke bagepapir, og læg det på et viskestykke.

Tag rouladen ud af ovnen, og vend den direkte ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern det stykke bagepapir, som rouladen er blevet bagt på, og pak rouladen ind i viskestykket. Det gør, at den ikke sprækker så nemt. Lad den køle helt af.

Lav fyldet. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Fordel fyldet på den afkølede rouladebund, og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.