Gulerodsroulade

Gulerodsroulade er en skøn kombination af to favoritkager! Gulerodsrouladen er så saftig, at den med fordel kan bages dagen i forvejen.

ca. 15 stykker

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (354 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Roulade
2 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mad- eller rapsolie
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
150 g fintrevne gulerødder

Fyld
50 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel
Skallen af 1 øko lime + 2 tsk. limesaft

Pynt
limeskal

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.

Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne til dejen.

Skyl gulerødderne, skræl dem, og riv dem fint. Vend dem i dejen, og rør, indtil den er jævn.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen i. Bag rouladen midt i ovnen i ca. 5-7 minutter til kagen er gennembagt.

Drys sukker ud på et stykke bagepapir, og læg det på et viskestykke.

Tag rouladen ud af ovnen, og vend den direkte ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern det stykke bagepapir, som rouladen er blevet bagt på, og pak rouladen ind i viskestykket. Det gør, at den ikke sprækker så nemt. Lad den køle helt af.

Lav fyldet. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Fordel fyldet på den afkølede rouladebund, og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?