Gulerodsroulade

Gulerodsroulade er en skøn kombination af to favoritkager! Gulerodsrouladen er så saftig, at den med fordel kan bages dagen i forvejen.

ca. 15 stykker

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (266 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Roulade
2 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mad- eller rapsolie
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
150 g fintrevne gulerødder

Fyld
50 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel
Skallen af 1 øko lime + 2 tsk. limesaft

Pynt
limeskal

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.

Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig blanding i en skål. Tilsæt olie. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne til dejen.

Skyl gulerødderne, skræl dem, og riv dem fint. Vend dem i dejen, og rør, indtil den er jævn.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen i. Bag rouladen midt i ovnen i ca. 5-7 minutter til kagen er gennembagt.

Drys sukker ud på et stykke bagepapir, og læg det på et viskestykke.

Tag rouladen ud af ovnen, og vend den direkte ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern det stykke bagepapir, som rouladen er blevet bagt på, og pak rouladen ind i viskestykket. Det gør, at den ikke sprækker så nemt. Lad den køle helt af.

Lav fyldet. Pisk smørret i nogle minutter i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk det hele sammen. Vend flødeosten i og pisk glasuren godt sammen. Tilsæt limeskal og limesaft.

Fordel fyldet på den afkølede rouladebund, og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.