Ingredienser
300 g gulerødder
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
5 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver med top
100 g malede hasselnødder
100 g hakkede mandler
125 g blødt smør eller margarine
1 dl appelsinmarmelade
Pynt
200 g Philadelphia smøreost naturel light
1 usprøjtet citron
1 dl Dansukker Flormelis
100 g kokosmel
grøn frugtfarve
et par dråber vand
marcipan slik
Instruktioner
Skræl og riv gulerødderne. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hvider og flormelis til et fast skum. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, nødder og mandler, og vend det i æggehvidemassen. Tilsæt æggeblommer, fedtstof og marmelade, og rør, til massen er blandet. Bland gulerødderne i. Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 24 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 45-60 minutter. Lad kagen afkøle på en rist.
Skyl citronen grundigt, og riv skallen fint. Bland den revne skal med ost og flormelis, og bred det ud over kagen. Hæld kokosmelet i en skål. Bland frugtfarve med lidt vand, og hæld det i skålen med kokosmel. Rør grundigt, så kokosmelet bliver grønt. Drys kokosmelet hen over ostecremen. Pynt med marcipan slik.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?