Gulerodskage til påske

ca. 12 stykker

Vurdering (95 stk)

Ingredienser

300 g gulerødder
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
5 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver med top
100 g malede hasselnødder
100 g hakkede mandler
125 g blødt smør eller margarine
1 dl appelsinmarmelade

Pynt
200 g Philadelphia smøreost naturel light
1 usprøjtet citron
1 dl Dansukker Flormelis
100 g kokosmel
grøn frugtfarve
et par dråber vand
marcipan slik

Instruktioner

Skræl og riv gulerødderne. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hvider og flormelis til et fast skum. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, nødder og mandler, og vend det i æggehvidemassen. Tilsæt æggeblommer, fedtstof og marmelade, og rør, til massen er blandet. Bland gulerødderne i. Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 24 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 45-60 minutter. Lad kagen afkøle på en rist.

Skyl citronen grundigt, og riv skallen fint. Bland den revne skal med ost og flormelis, og bred det ud over kagen. Hæld kokosmelet i en skål. Bland frugtfarve med lidt vand, og hæld det i skålen med kokosmel. Rør grundigt, så kokosmelet bliver grønt. Drys kokosmelet hen over ostecremen. Pynt med marcipan slik.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.