Gulerodskage med flødeostglasur

8-10 personer
Denne gulerodskage er svampet uden sidestykke og byder på en krydret smag og en fløjlsblød flødeostecreme med et kærligt spark af lime.
Gulerodskage med flødeostglasur
(21)

    Gulerodskage

    • 200 g gulerødder, groftrevet
    • 1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
    • 2 æg
    • 150 g Dansukker Bagesukker
    • 150 g Dansukker Mørk Sirup
    • 140 g mel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1,5 tsk stødt kanel
    • 1,5 tsk stødt ingefær
    • 1/3 tsk salt

    Flødeostecreme

    • 200 g flødeost, fx Philadelphia
    • 75 g smør, blødt
    • 75 g Dansukker Flormelis
    • Fintrevet skal af 1 øko lime
    • Saft af ½ lime

    Gulerodskage
    Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en rund kageform (22 cm) beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn, tænd for ovnen og bag den i ca. 45 min ved 180 grader varmluft. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl gulerodskagen helt af i formen.

    Flødeostecreme
    Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet creme og fordel på gulerodskagen.

    Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker