Gulerodskage med flødeostglasur

Denne gulerodskage er svampet uden sidestykke og byder på en krydret smag og en fløjlsblød flødeostecreme med et kærligt spark af lime.

8-10 personer

Vurdering (388 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Gulerodskage
200 g gulerødder, groftrevet
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
2 æg
150 g Dansukker Bagesukker
150 g Dansukker Mørk Sirup
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Flødeostecreme
200 g flødeost, fx Philadelphia
75 g smør, blødt
75 g Dansukker Flormelis
Fintrevet skal af 1 øko lime
Saft af ½ lime

Instruktioner

Gulerodskage
Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en rund kageform (22 cm) beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn, tænd for ovnen og bag den i ca. 45 min ved 180 grader varmluft. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl gulerodskagen helt af i formen.

Flødeostecreme
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet creme og fordel på gulerodskagen.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.