Gulerodsboller

Lækre gulerodsboller gode til morgenmaden, med smør ost og hjemmelavet syltetøj.

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1/2 liter mælk
25 g gær
2 spsk. Dansukker sirup
2 mellemstore gulerødder, revet
1/2 dl olivenolie
1 tsk. salt
4 dl grahamsmel
7 dl hvedemel

Forslag til topping
revet ost
solsikkefrø
græskarkerner

Instruktioner

 

 

Opløs gæren i mælk der har stuetemperatur. Tilsæt sirup, revne gulerødder, olivenolie og salt. Tilsæt melet og arbejd til en glat dej. Drys lidt mel på overfladen og lad dejen hæve tildækket i cirka 30 minutter, til den når dobbelt størrelse.
 
Ælt dejen på et melet bord og del i 20 stykker. Rul til boller og placer på bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter.
Sæt ovnen på 200 ° C varm luft. Pensl bollerne med vand. Hvis du vil have topping på kan du drysse med solsikkefrø, græskarfrø eller revet ost.
 
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Afkøl på en bagerist.
 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.