Gulerodsboller - Opskrifter

Gulerodsboller

Lækre gulerodsboller gode til morgenmaden, med smør ost og hjemmelavet syltetøj.
Gulerodsboller
Bedømmelse: (2vurderinger)

Ingredienser

  • 1/2 liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk. Dansukker sirup
  • 2 mellemstore gulerødder, revet
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 4 dl grahamsmel
  • 7 dl hvedemel

Forslag til topping

  • revet ost
  • solsikkefrø
  • græskarkerner

 

 

Opløs gæren i mælk der har stuetemperatur. Tilsæt sirup, revne gulerødder, olivenolie og salt. Tilsæt melet og arbejd til en glat dej. Drys lidt mel på overfladen og lad dejen hæve tildækket i cirka 30 minutter, til den når dobbelt størrelse.
 
Ælt dejen på et melet bord og del i 20 stykker. Rul til boller og placer på bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter.
Sæt ovnen på 200 ° C varm luft. Pensl bollerne med vand. Hvis du vil have topping på kan du drysse med solsikkefrø, græskarfrø eller revet ost.
 
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Afkøl på en bagerist.
 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;