Gulerodsboller

Lækre gulerodsboller gode til morgenmaden, med smør ost og hjemmelavet syltetøj.

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1/2 liter mælk
25 g gær
2 spsk. Dansukker sirup
2 mellemstore gulerødder, revet
1/2 dl olivenolie
1 tsk. salt
4 dl grahamsmel
7 dl hvedemel

Forslag til topping
revet ost
solsikkefrø
græskarkerner

Instruktioner

 

 

Opløs gæren i mælk der har stuetemperatur. Tilsæt sirup, revne gulerødder, olivenolie og salt. Tilsæt melet og arbejd til en glat dej. Drys lidt mel på overfladen og lad dejen hæve tildækket i cirka 30 minutter, til den når dobbelt størrelse.
 
Ælt dejen på et melet bord og del i 20 stykker. Rul til boller og placer på bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter.
Sæt ovnen på 200 ° C varm luft. Pensl bollerne med vand. Hvis du vil have topping på kan du drysse med solsikkefrø, græskarfrø eller revet ost.
 
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Afkøl på en bagerist.
 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?