Grundopskrift på muffins

ca. 12 mellemstore 45 minutter
Grundopskrift på muffins
Bedømmelse: (241 vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3/4 dl mælk
  • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker eller Dansukker Sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 1/2 dl hvedemel

Variationer

  • • tilsæt 1/2 g safran
  • • 2 spsk. kakao
  • • 1 1/2 dl hakket chokolade
  • • revet skal fra 1 usprøjtet citron
  • • 1 1/2 dl friske eller frosne bær
  • • 1 1/2 dl rosiner
  • • kaneldyppede æblebåde

Pynt med

  • • sigtet Dansukker Flormelis, lav evt. skabeloner og læg dem på kagerne, inden du sigter flormelis over, så der kommer et mønster
  • • glasur, 2 dl Dansukker Flormelis og 1-2 spsk. vand. Lav gerne fantasifigurer
  • • Dansukker Perlesukker
  • • med mandler og nødder
  • • en kombination af flere af ovenstående
  • • del dem og fyld dem med flødeskum, creme fraiche eller fromage samt bær

Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad det blive varmt uden at koge. Pisk æg og sukker let sammen. Bland mel, bagepulver, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål og tilsæt skiftevis mælke- og æggeblandingen. Dejen må gerne hvile i køleskabet natten over, så får du ekstra store muffins. Hæld dejen i papirsforme, i en bradepande eller i muffinsforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Tip
Lav surprise muffins. Læg et stykke chokolade eller en praliné på hver muffin efter den halve bagetid og læg et stykke til på som pynt når de kommer ud af ovnen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker