Grundopskrift på Bærkompot

4 portioner 20 minutter + 2 timer i køleskab
Bærkompot er godt med en skefuld fløde, kold mælk eller bare som den er. Her finder du vores grundopskrift på bærkompot, men tilsæt endelig din favoritsmag. Ved at anvende syltesukker bliver din kompot lidt mere fast i konsistenssen, og får længere holdbarhed.
Grundopskrift på Bærkompot
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 500 g bær
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 125 g Dansukker Syltesukker

Valgfri smag

  • Blåbær + 1 tsk. vaniljesukker
  • Jordbær + 1/2-1 spsk. frisk eller tørret lavendel
  • 250 g jordbær + 250 g hakket rabarber

Kog bær og citronsaft i en gryde i 2 minutter. Tilsæt syltesukker og evt. smagsgiver, lad det koge i yderligere 5 minutter.

Hæld bærkompotten på et varmt, skoldet glas.

Lad bærkompotten køle af, og stil den derefter i køleskabet, til den er tyknet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker