Grillet, marineret svinefilet med ovnbagte grøntsager og æblesalsa
Nyd saftige svinemørbradspyd med kinesisk marinade af soja, brun farin, hvidløg og ingefær. Serveret med ovnbagte grøntsager, krydret med Dansukker Mørk Sirup og friske krydderurter, toppet med frisk æblesalsa. En velsmagende middagsret.
Ingredienser
500 g svinemörbrad i skiver
4 træspyd
Marinade
3 spsk. kinesisk soja
1 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 knsp. malet sort peber
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. revet ingefær
Ovnbagte grøntsager
300 g gulerødder i 5-7 cm lange stave
200 g pastinak i 5-7 cm lange stave
400 g grundigt vaskede små, halverede kartofler
2 rødløg i både
1 courgette skåret i centimetertykke skiver
1-2 gule peber i tern
1-2 hele hvidløg i fed
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1/2 tsk. groftmalet sort peber
frisk timian eller oregano
Æblesalsa
2-3 æbler, skrællede og skåret i tern
1/2 rød chilipeber i små tern
saft og revet skal fra 1/2 usprøjtet lime
2-3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. vand
Instruktioner
Marinade
Bland ingredienserne til marinaden sammen. Læg kødet i marinaden, og lad det trække i mindst 1 time. Træk kødskiverne på spyddene. Grilles eller steges i 3-4 minutter på hver side.
Ovnbagte grøntsager
Sæt ovnen på 225 °C.
Bland gulerødder, pastinak, kartofler og hvid- og rødløg i en bradepande. Hæld sirup og olie over. Krydr med salt og peber. Rør rundt. Lad det stå i ovnen i ca. 20 minutter. Tilsæt peber og courgette, og lad det stå i ovnen i yderligere 10 minutter. Drys timian eller oregano over før servering.
Æblesalsa
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og lad det koge til æbleternene er møre. Server.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?