Granola

Gør din morgenmad ekstra lækker med hjemmelavet granola i stedet for mysli. Lav din granola af mandler, hasselnødder, græskarfrø, solsikkefrø og rugflager, og få en god start på dagen.

ca. 1 liter

40 minutter

Vurdering (83 stk)

Ingredienser

1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
1 1/2 dl solsikkefrø
5 dl grovvalsade havregryn
3 dl rugflager
1 1/2 dl græskarkerner
1 dl hele hørfrø
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl rapsolie
1 1/2 dl vand
1 dl kokosflager

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180 °C.

Kom mandler, hasselnødder og solsikkefrø i en blender, og kør i nogle sekunder. Kom derefter alle tørre ingredienser på en bageplade beklædt med bagepapir, bortset fra kokosmelet, som skal i efter bagning. Tilsæt sirup, olie og vand. Rør grundigt.

Bag i den nederste del af ovnen i ca. 20 minutter. Rør rundt mindst tre gange under bagningen.

Tag granolaen ud af ovnen, og lad den køle af. Tilsæt kokosmelet, og rør rundt. Opbevar granolaen i en lufttæt glasbeholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.