Godmorgenbrød

10 stykker

Vurdering (36 stk)

Ingredienser

12 g gær (1/4 pakke)
2 1/2 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl hvedeklid
5 dl hvedemel

Pensling
vand
sesamfrø eller birkes

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedeklid, olie, salt, og sirup. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Strø mel på bordet og ælt dejen smidig. Del dejen i 10 lige store stykker, som formes til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og læg film eller et viskestykke over. Sæt pladen i køleskabet natten over. Tag pladen ud af køleskabet og sæt ovnen på 250 °C. Pensl bollerne med vand og drys sesamfrø eller birkes på. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl bollerne på en rist og spis dem lune.

Tip
Du kan lave figurboller af dejen til godmorgenbrødet. Rul dejen ud og tryk figurer ud med kageforme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.