Godmorgenbrød

10 stykker

Vurdering (37 stk)

Ingredienser

12 g gær (1/4 pakke)
2 1/2 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl hvedeklid
5 dl hvedemel

Pensling
vand
sesamfrø eller birkes

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedeklid, olie, salt, og sirup. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Strø mel på bordet og ælt dejen smidig. Del dejen i 10 lige store stykker, som formes til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og læg film eller et viskestykke over. Sæt pladen i køleskabet natten over. Tag pladen ud af køleskabet og sæt ovnen på 250 °C. Pensl bollerne med vand og drys sesamfrø eller birkes på. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl bollerne på en rist og spis dem lune.

Tip
Du kan lave figurboller af dejen til godmorgenbrødet. Rul dejen ud og tryk figurer ud med kageforme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.