Godmorgenbrød

10 stykker

Vurdering (44 stk)

Ingredienser

12 g gær (1/4 pakke)
2 1/2 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl hvedeklid
5 dl hvedemel

Pensling
vand
sesamfrø eller birkes

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedeklid, olie, salt, og sirup. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Strø mel på bordet og ælt dejen smidig. Del dejen i 10 lige store stykker, som formes til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og læg film eller et viskestykke over. Sæt pladen i køleskabet natten over. Tag pladen ud af køleskabet og sæt ovnen på 250 °C. Pensl bollerne med vand og drys sesamfrø eller birkes på. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl bollerne på en rist og spis dem lune.

Tip
Du kan lave figurboller af dejen til godmorgenbrødet. Rul dejen ud og tryk figurer ud med kageforme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.