Glutenfrie kanelsnegle

ca. 18-20 stk.

Vurdering (71 stk)

Ingredienser

25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk, kold eller stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
5 1/2-6 dl glutenfri melblanding med havre
75 g blødt smør

Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kanel

Pensling og pynt
Vand, alternativt mælk eller sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melblandingen.

3. Kom smørret i i klumper, og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dejen må ikke blive for fast, den skal stadig være klæbrig.

4. Lad dejen hæve under plastfolie i ca. 40 minutter.

5. Bland smør, rørsukker og kanel sammen til fyldet.

6. Hæld dejen ud på let meldrysset bagepapir. Tryk den let ud med en melet eller let olieret hånd (brug en neutral olie). Læg dejen på papiret i fryseren i 10-15 minutter (det gør den nemmere at rulle ud).

7. Tag dejen op af fryseren, og rul den til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Kom fyldet på, og rul sammen (brug papiret). Skær rullen i stykker med en tykkelse på ca. 2 cm med en skarp vandskyllet kniv. Kom dem i papirforme.

8. Lad dejen hæve under et klæde i 30-40 minutter. Sæt ovnen på 225 grader.

9. Pensl eller spray med vand, mælk eller sammenpisket æg. Strø perle-sukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 10-12 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.