Glutenfrie kanelsnegle - Opskrifter

Glutenfrie kanelsnegle

ca. 18-20 stk.
Glutenfrie kanelsnegle
Bedømmelse: (47vurderinger)

Ingredienser

25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk, kold eller stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
5 1/2-6 dl glutenfri melblanding med havre
75 g blødt smør

Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kanel

Pensling og pynt
Vand, alternativt mælk eller sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

1. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melblandingen.

3. Kom smørret i i klumper, og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dejen må ikke blive for fast, den skal stadig være klæbrig.

4. Lad dejen hæve under plastfolie i ca. 40 minutter.

5. Bland smør, rørsukker og kanel sammen til fyldet.

6. Hæld dejen ud på let meldrysset bagepapir. Tryk den let ud med en melet eller let olieret hånd (brug en neutral olie). Læg dejen på papiret i fryseren i 10-15 minutter (det gør den nemmere at rulle ud).

7. Tag dejen op af fryseren, og rul den til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Kom fyldet på, og rul sammen (brug papiret). Skær rullen i stykker med en tykkelse på ca. 2 cm med en skarp vandskyllet kniv. Kom dem i papirforme.

8. Lad dejen hæve under et klæde i 30-40 minutter. Sæt ovnen på 225 grader.

9. Pensl eller spray med vand, mælk eller sammenpisket æg. Strø perle-sukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 10-12 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet


;