Fyldte chokolader

Små lækre stykker chokolader med klassisk karamelfyld. Du kan også give dit fyld et twist ved at tilsætte tyrkisk peber, pebermynte, kardemomme eller kanel.

Cirka 20 stykker

PT55M

1 time

Vurdering (42 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelfyld
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Chokoladeovertræk
150 g mørk chokolade

Forslag til smagsgivere
• 50 g tyrkisk peber
• 5 knsp. pebermynte
• 2 tsk. stødt kanel
• 2 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Lad fløde, sukker og sirup koge op i en tykbundet kasserolle. Lad det koge til en tyk karamelcreme, cirka 10 minutter. Lad det køle lidt af.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Pensl indersiden af praliné-/ folieforme med den smeltede chokolade, og stil dem i køleskabet. Pensl endnu en gang, og stil dem i køleskabet, så chokoladen stivner. Fyld en sprøjtepose med resten af chokoladen.

Brug en smagsgiver efter eget valg. Hvis du vælger tyrkisk peber, skal du bruge en morter og knuse dem til småstykker.

Tilsæt smagsgiveren i karamelcremen, og hæld cremen i en sprøjtepose. Fyld formene to tredjedele op, og sprøjt resten af chokoladen på som låg.

Lad dem køle af i køleskabet, og tag derefter de fyldte chokolader ud af formene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.