Fyldte chokolader

Små lækre stykker chokolader med klassisk karamelfyld. Du kan også give dit fyld et twist ved at tilsætte tyrkisk peber, pebermynte, kardemomme eller kanel.

Cirka 20 stykker

1 time

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Karamelfyld
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Chokoladeovertræk
150 g mørk chokolade

Forslag til smagsgivere
• 50 g tyrkisk peber
• 5 knsp. pebermynte
• 2 tsk. stødt kanel
• 2 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Lad fløde, sukker og sirup koge op i en tykbundet kasserolle. Lad det koge til en tyk karamelcreme, cirka 10 minutter. Lad det køle lidt af.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Pensl indersiden af praliné-/ folieforme med den smeltede chokolade, og stil dem i køleskabet. Pensl endnu en gang, og stil dem i køleskabet, så chokoladen stivner. Fyld en sprøjtepose med resten af chokoladen.

Brug en smagsgiver efter eget valg. Hvis du vælger tyrkisk peber, skal du bruge en morter og knuse dem til småstykker.

Tilsæt smagsgiveren i karamelcremen, og hæld cremen i en sprøjtepose. Fyld formene to tredjedele op, og sprøjt resten af chokoladen på som låg.

Lad dem køle af i køleskabet, og tag derefter de fyldte chokolader ud af formene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.