Frugtboller

ca. 35 stk.
Frugtboller
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

1/2 dl rosiner
1/2 dl tørrede abrikoser
1 dl appelsinjuice
1 liter hvedemel (600 g)
1 pakke tørgær
1/2 dl Dansukker Sukker
150 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl vaniljeyoghurt
3 æg

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 dl hakkede mandler, kan udelades

Pensling
1 æg

Pynt
Dansukker Perlesukker  

Læg abrikoserne og rosinerne i en skål, og hæld juicen over. Lad det stå og trække i 2 timer. Skær frugten i små stykker.

Bland hvedemel, gær og sukker i en skål. Tilsæt fedtstof, yoghurt, æg og frugtstykker, og ælt det til en dej. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på dejen. Rul dejen til en pølse, og skær den i stykker, som lægges i papirforme. Stil formene på plader, og lad dem hæve tildækket på et varmt sted i mindst 2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 7 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker