Frisk citrusis med kardemomme

Lav en eksotisk isdessert med kardemomme, appelsin og klementin, toppet med en lækker sirup og flødeskum. Perfekt til at imponere dine gæster med en unik smagsoplevelse!

PT10M
Vurdering (12 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 spsk. kardemommekapsler, gerne grønne
2 usprøjtede appelsiner
2 usprøjtede klementiner
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
1 usprøjtet appelsin
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 dl fløde

Instruktioner

Pres frøene ud af kardemommekapslerne, og smid skallerne ud. Riv skallen på citrusfrugterne, og pres saften ud. Hæld saft, skal og kardemommefrø i en kasserolle, og kog det ind til halvdelen. Lad blandingen køle af. Pisk æggeblommerne og sukkeret, til det er let og luftigt. Bring fløde og sirup i kog. Hæld den varme fløde ned i æggemassen i en tynd stråle under kraftig piskning. Si derefter den afkølede saft ned i massen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt i formen en gang hver halve time. Skær juliennestrimler af appelsinskallen, og kog dem bløde i siruppen. Bland flormelis, vaniljesukker, kakao og fløde sammen i en kasserolle, og bring det i kog. Server isen i glas eller på asietter, og pynt med appelsinskal og lidt chokoladesovs.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.