Frisk citrusis med kardemomme

Lav en eksotisk isdessert med kardemomme, appelsin og klementin, toppet med en lækker sirup og flødeskum. Perfekt til at imponere dine gæster med en unik smagsoplevelse!

PT10M
Vurdering (12 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 spsk. kardemommekapsler, gerne grønne
2 usprøjtede appelsiner
2 usprøjtede klementiner
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
1 usprøjtet appelsin
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 dl fløde

Instruktioner

Pres frøene ud af kardemommekapslerne, og smid skallerne ud. Riv skallen på citrusfrugterne, og pres saften ud. Hæld saft, skal og kardemommefrø i en kasserolle, og kog det ind til halvdelen. Lad blandingen køle af. Pisk æggeblommerne og sukkeret, til det er let og luftigt. Bring fløde og sirup i kog. Hæld den varme fløde ned i æggemassen i en tynd stråle under kraftig piskning. Si derefter den afkølede saft ned i massen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt i formen en gang hver halve time. Skær juliennestrimler af appelsinskallen, og kog dem bløde i siruppen. Bland flormelis, vaniljesukker, kakao og fløde sammen i en kasserolle, og bring det i kog. Server isen i glas eller på asietter, og pynt med appelsinskal og lidt chokoladesovs.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.