Frisk citrusis med kardemomme

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

3 spsk. kardemommekapsler, gerne grønne
2 usprøjtede appelsiner
2 usprøjtede klementiner
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
1 usprøjtet appelsin
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 dl fløde

Instruktioner

Pres frøene ud af kardemommekapslerne, og smid skallerne ud. Riv skallen på citrusfrugterne, og pres saften ud. Hæld saft, skal og kardemommefrø i en kasserolle, og kog det ind til halvdelen. Lad blandingen køle af. Pisk æggeblommerne og sukkeret, til det er let og luftigt. Bring fløde og sirup i kog. Hæld den varme fløde ned i æggemassen i en tynd stråle under kraftig piskning. Si derefter den afkølede saft ned i massen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt i formen en gang hver halve time. Skær juliennestrimler af appelsinskallen, og kog dem bløde i siruppen. Bland flormelis, vaniljesukker, kakao og fløde sammen i en kasserolle, og bring det i kog. Server isen i glas eller på asietter, og pynt med appelsinskal og lidt chokoladesovs.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.