Frederiks gelato

Frederiks gelato, en cremet is lavet på kondenseret mælk med en saltet karamelsauce som bryder det søde. Gelato og karamelsauce er den perfekte kombination til desserten.

6 portioner

Vurdering (12 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 dåse sødet kondenseret mælk (ca. 390 g)
2 tsk. flydende vaniljeekstrakt
2 spsk. vaniljesukker
5 dl piskefløde 38 %

Frederiks salte karamelsauce
200 g smør
2 dl piskefløde 38 %
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. økologisk kakao
3 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
Flagesalt

Instruktioner

Gør følgende
Pisk fløden stiv, og tilsæt derefter kondenseret mælk, vaniljeekstrakt og vaniljesukker.
Bland det hele sammen, og tilsæt evt. grofthakket chokolade eller grofthakkede kandiserede nødder, eller kom hjemmelavet syltetøj oven på isblandingen.
Stil isen i fryseren i ca. 6-7 timer. Tag den ud et stykke tid inden servering, så den kan nå at blive lidt blød.

Karamelsauce
Smelt smørret, uden at det bliver brunt.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det koge i cirka 5 minutter, til du har fået den rette konsistens. Test konsistensen ved at hælde lidt sauce på en rigtig kold tallerken med jævne mellemrum, så du ved, hvornår den er klar.
Lad saucen køle af.

Hæld lidt karamelsauce på en pæn tallerken, og strø lidt flagesalt over saucen.
Fyld en sprød isvaffel med en stor kugle gelato, og rul den i karamelsaucen.
Så er du klar til at nyde denne lækkerbisken af en dessert.
Velbekomme!

Opskrift Fredrik Rosell, Norrtälje, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.