Fransk nougat med peanuts og pistacie

Fransk nougat hører sig til i julen. Denne bløde franske nougat er lavet med jordnødder og pistacienødder, hvilket giver en lækker smag, der er både sød og salt.

ca. 35 stk.

PT55M

Tid ca. 1 time + 1 døgn

Vurdering (19 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g jordnødder
100 g pistacienødder, saltede
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
120 g Dansukker Glukosesirup
85 g vand
2 æggehvider (75 g)

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. Hak nødderne og kom dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Kog det kraftigt uden låg, til det når 150°C. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.

Imens sukkerlagen koger op, piskes æggehviderne til et fast skum i en skål eller røremaskine. Når sukkerlagen har nået den rette temperatur, hældes den i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der piskes kraftigt.

Fortsæt med at piske, til massen er tyk og sej, i ca. 10 minutter. Jo længere der piskes,
desto sejere og mere fast bliver din nougat. Bland de ristede nødder i.

Hæld blandingen op i en let olieret form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten jævnt ud i formen med let olierede hænder.

Lad nougaten sætte sig ved stuetemperatur natten over. Sigt flormelis over, og skær den i små stykker. Opbevar den franske nougat i en kagedåse med låg og med smørrebrødspapir imellem lagene.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.