Fransk nougat med peanuts og pistacie

Fransk nougat med peanuts og pistacie

ca. 35 stk. Tid ca. 1 time + 1 døgn
Fransk nougat hører sig til i julen. Denne bløde franske nougat er lavet med jordnødder og pistacienødder, hvilket giver en lækker smag, der er både sød og salt.
Fransk nougat med peanuts og pistacie
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g jordnødder
  • 100 g pistacienødder, saltede
  • 210 g Dansukker Økologisk Sukker
  • 250 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 120 g Dansukker Glukosesirup
  • 85 g vand
  • 2 æggehvider (75 g)

Forvarm ovnen til 125°C. Hak nødderne og kom dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Kog det kraftigt uden låg, til det når 150°C. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.

Imens sukkerlagen koger op, piskes æggehviderne til et fast skum i en skål eller røremaskine. Når sukkerlagen har nået den rette temperatur, hældes den i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der piskes kraftigt.

Fortsæt med at piske, til massen er tyk og sej, i ca. 10 minutter. Jo længere der piskes,
desto sejere og mere fast bliver din nougat. Bland de ristede nødder i.

Hæld blandingen op i en let olieret form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten jævnt ud i formen med let olierede hænder.

Lad nougaten sætte sig ved stuetemperatur natten over. Sigt flormelis over, og skær den i små stykker. Opbevar den franske nougat i en kagedåse med låg og med smørrebrødspapir imellem lagene.

 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;