Fransk nougat med peanuts og pistacie

Fransk nougat hører sig til i julen. Denne bløde franske nougat er lavet med jordnødder og pistacienødder, hvilket giver en lækker smag, der er både sød og salt.

ca. 35 stk.

Tid ca. 1 time + 1 døgn

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

200 g jordnødder
100 g pistacienødder, saltede
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
120 g Dansukker Glukosesirup
85 g vand
2 æggehvider (75 g)

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. Hak nødderne og kom dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Kog det kraftigt uden låg, til det når 150°C. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.

Imens sukkerlagen koger op, piskes æggehviderne til et fast skum i en skål eller røremaskine. Når sukkerlagen har nået den rette temperatur, hældes den i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der piskes kraftigt.

Fortsæt med at piske, til massen er tyk og sej, i ca. 10 minutter. Jo længere der piskes,
desto sejere og mere fast bliver din nougat. Bland de ristede nødder i.

Hæld blandingen op i en let olieret form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten jævnt ud i formen med let olierede hænder.

Lad nougaten sætte sig ved stuetemperatur natten over. Sigt flormelis over, og skær den i små stykker. Opbevar den franske nougat i en kagedåse med låg og med smørrebrødspapir imellem lagene.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.