Fransk nougat med peanuts og pistacie

Fransk nougat hører sig til i julen. Denne bløde franske nougat er lavet med jordnødder og pistacienødder, hvilket giver en lækker smag, der er både sød og salt.

ca. 35 stk.

Tid ca. 1 time + 1 døgn

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

200 g jordnødder
100 g pistacienødder, saltede
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
120 g Dansukker Glukosesirup
85 g vand
2 æggehvider (75 g)

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. Hak nødderne og kom dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Kog det kraftigt uden låg, til det når 150°C. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.

Imens sukkerlagen koger op, piskes æggehviderne til et fast skum i en skål eller røremaskine. Når sukkerlagen har nået den rette temperatur, hældes den i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der piskes kraftigt.

Fortsæt med at piske, til massen er tyk og sej, i ca. 10 minutter. Jo længere der piskes,
desto sejere og mere fast bliver din nougat. Bland de ristede nødder i.

Hæld blandingen op i en let olieret form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten jævnt ud i formen med let olierede hænder.

Lad nougaten sætte sig ved stuetemperatur natten over. Sigt flormelis over, og skær den i små stykker. Opbevar den franske nougat i en kagedåse med låg og med smørrebrødspapir imellem lagene.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.