Fragilité med blåbær og hindbærmousse

Fragilité er en blød marengslagkage, og kombineret med blåbær- og hindbærmousse bliver det en lækker sommerlagkage. Fragilité med blåbær- og hindbærmousse er perfekt til alle sommerens fester!

10 personer

1,5 time

Vurdering (143 st)

Ingredienser

125 g hasselnødder
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
5 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker

Blåbær- og hindbærmousse
150 g blåbær
150 g hindbær
1 dl vand
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. majsstivelse
1-2 tsk. vand
5 dl piskefløde

Pynt
Dansukker Flormelis
Friske bær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Læg dem på et viskestykke, og gnub så meget skal af som muligt. Blend hasselnødderne, og tilsæt løbende brun farin. Stil til side.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning. Vend blandingen af hasselnødder og brun farin i marengsen.

Fordel to tredjedele af dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, 40x30 cm. Tegn et rektangel, 20x30 cm, på et nyt stykke bagepapir, og læg dette på en bageplade. Fordel den resterende dej herpå.

Bag en plade ad gangen nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad bundene køle af.

Lav moussen imens. Kog bærrene sammen med 1 dl vand i ca. 5 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter.

Bland majsstivelse med 1-2 tsk. vand, og rør det ned i bærkompotten. Lad det koge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, så det kan køle helt af.

Pisk fløden til en let skum, og vend den ned i bærkompotten.

Skær den store hasselnøddebund over på midten. Læg en af bundene på et fad, fordel halvdelen af moussen ud på den, og læg den næste bund på. Smør et nyt lag mousse på, og læg derefter den tredje bund på.

Pynt med friske bær, og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.