Fragilité med blåbær og hindbærmousse

Fragilité er en blød marengslagkage, og kombineret med blåbær- og hindbærmousse bliver det en lækker sommerlagkage. Fragilité med blåbær- og hindbærmousse er perfekt til alle sommerens fester!

10 personer

1,5 time

Vurdering (143 stk)

Ingredienser

125 g hasselnødder
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
5 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker

Blåbær- og hindbærmousse
150 g blåbær
150 g hindbær
1 dl vand
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. majsstivelse
1-2 tsk. vand
5 dl piskefløde

Pynt
Dansukker Flormelis
Friske bær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Læg dem på et viskestykke, og gnub så meget skal af som muligt. Blend hasselnødderne, og tilsæt løbende brun farin. Stil til side.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning. Vend blandingen af hasselnødder og brun farin i marengsen.

Fordel to tredjedele af dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, 40x30 cm. Tegn et rektangel, 20x30 cm, på et nyt stykke bagepapir, og læg dette på en bageplade. Fordel den resterende dej herpå.

Bag en plade ad gangen nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad bundene køle af.

Lav moussen imens. Kog bærrene sammen med 1 dl vand i ca. 5 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter.

Bland majsstivelse med 1-2 tsk. vand, og rør det ned i bærkompotten. Lad det koge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, så det kan køle helt af.

Pisk fløden til en let skum, og vend den ned i bærkompotten.

Skær den store hasselnøddebund over på midten. Læg en af bundene på et fad, fordel halvdelen af moussen ud på den, og læg den næste bund på. Smør et nyt lag mousse på, og læg derefter den tredje bund på.

Pynt med friske bær, og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.