Fragilité med blåbær og hindbærmousse

Fragilité er en blød marengslagkage, og kombineret med blåbær- og hindbærmousse bliver det en lækker sommerlagkage. Fragilité med blåbær- og hindbærmousse er perfekt til alle sommerens fester!

10 personer

1,5 time

Vurdering (143 stk)

Ingredienser

125 g hasselnødder
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
5 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker

Blåbær- og hindbærmousse
150 g blåbær
150 g hindbær
1 dl vand
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. majsstivelse
1-2 tsk. vand
5 dl piskefløde

Pynt
Dansukker Flormelis
Friske bær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Læg dem på et viskestykke, og gnub så meget skal af som muligt. Blend hasselnødderne, og tilsæt løbende brun farin. Stil til side.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning. Vend blandingen af hasselnødder og brun farin i marengsen.

Fordel to tredjedele af dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, 40x30 cm. Tegn et rektangel, 20x30 cm, på et nyt stykke bagepapir, og læg dette på en bageplade. Fordel den resterende dej herpå.

Bag en plade ad gangen nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad bundene køle af.

Lav moussen imens. Kog bærrene sammen med 1 dl vand i ca. 5 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter.

Bland majsstivelse med 1-2 tsk. vand, og rør det ned i bærkompotten. Lad det koge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, så det kan køle helt af.

Pisk fløden til en let skum, og vend den ned i bærkompotten.

Skær den store hasselnøddebund over på midten. Læg en af bundene på et fad, fordel halvdelen af moussen ud på den, og læg den næste bund på. Smør et nyt lag mousse på, og læg derefter den tredje bund på.

Pynt med friske bær, og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.