Fødselsdagskringle

Skøn smørbagt kringle med det lækreste fyld, pynt den med perlesukker. En klassiker på fødselsdagsbordet.

8 personer

Vurdering (48 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kringledej
15 g gær
125 g sødmælk
1 æg
90 g smør, koldt, i tern
275-300 g hvedemel
1/2 tsk. stødt kardemomme
40 g Dansukker Økologisk Sukker
3 g fint salt

Kanelremonce
100 g marcipan
75 g Dansukker Rørsukker
75 g smør, stuetemperatur
2 spsk. kanel

Desuden
1 æg, til pensling
50 g Dansukker Perlesukker
25 g mandelflager

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg (let sammenpisket) og sæt til side.

Skær det kolde smør i små tern og bland det med mel, kardemomme, sukker og salt. Smuldr eller hak dejen sammen til en sandet konsistens.

Rør mælkeblandingen i melblandingen og ælt det hurtigt sammen med fingrene til den er sammenhængende. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter.

Tip: Det gør ikke noget, hvis der er små stykker smør i dejen, det giver en dejlig kringledej. 

Ælt marcipan, rørsukker, smør og kanel sammen til remonce.

Slå luften ud af dejen og rul den til et rektangel på ca. 20x30 cm.

Fold dejen sammen på den lange led og skær skrå snit på ca. 4-5 cm ind mod midten i den side med to ender dej.

Fold dejen ud igen og fordel remoncen i midten med 2 cm afstand til snittene. Flet kringlen sammen omkring remoncen med skiftevis en dejstrimmel fra hver side. Fold enderne ind under kringlen og tryk let sammen, så den er lukket. Pensel kringlen med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Bag den ved 180° (alm. varme) i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.