Fødselsdagskringle

Skøn smørbagt kringle med det lækreste fyld, pynt den med perlesukker. En klassiker på fødselsdagsbordet.

8 personer

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Kringledej
15 g gær
125 g sødmælk
1 æg
90 g smør, koldt, i tern
275-300 g hvedemel
1/2 tsk. stødt kardemomme
40 g Dansukker Økologisk Sukker
3 g fint salt

Kanelremonce
100 g marcipan
75 g Dansukker Rørsukker
75 g smør, stuetemperatur
2 spsk. kanel

Desuden
1 æg, til pensling
50 g Dansukker Perlesukker
25 g mandelflager

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg (let sammenpisket) og sæt til side.

Skær det kolde smør i små tern og bland det med mel, kardemomme, sukker og salt. Smuldr eller hak dejen sammen til en sandet konsistens.

Rør mælkeblandingen i melblandingen og ælt det hurtigt sammen med fingrene til den er sammenhængende. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter.

Tip: Det gør ikke noget, hvis der er små stykker smør i dejen, det giver en dejlig kringledej. 

Ælt marcipan, rørsukker, smør og kanel sammen til remonce.

Slå luften ud af dejen og rul den til et rektangel på ca. 20x30 cm.

Fold dejen sammen på den lange led og skær skrå snit på ca. 4-5 cm ind mod midten i den side med to ender dej.

Fold dejen ud igen og fordel remoncen i midten med 2 cm afstand til snittene. Flet kringlen sammen omkring remoncen med skiftevis en dejstrimmel fra hver side. Fold enderne ind under kringlen og tryk let sammen, så den er lukket. Pensel kringlen med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Bag den ved 180° (alm. varme) i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.