Fødselsdagskringle

Skøn smørbagt kringle med det lækreste fyld, pynt den med perlesukker. En klassiker på fødselsdagsbordet.

8 personer

Vurdering (48 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kringledej
15 g gær
125 g sødmælk
1 æg
90 g smør, koldt, i tern
275-300 g hvedemel
1/2 tsk. stødt kardemomme
40 g Dansukker Økologisk Sukker
3 g fint salt

Kanelremonce
100 g marcipan
75 g Dansukker Rørsukker
75 g smør, stuetemperatur
2 spsk. kanel

Desuden
1 æg, til pensling
50 g Dansukker Perlesukker
25 g mandelflager

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg (let sammenpisket) og sæt til side.

Skær det kolde smør i små tern og bland det med mel, kardemomme, sukker og salt. Smuldr eller hak dejen sammen til en sandet konsistens.

Rør mælkeblandingen i melblandingen og ælt det hurtigt sammen med fingrene til den er sammenhængende. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter.

Tip: Det gør ikke noget, hvis der er små stykker smør i dejen, det giver en dejlig kringledej. 

Ælt marcipan, rørsukker, smør og kanel sammen til remonce.

Slå luften ud af dejen og rul den til et rektangel på ca. 20x30 cm.

Fold dejen sammen på den lange led og skær skrå snit på ca. 4-5 cm ind mod midten i den side med to ender dej.

Fold dejen ud igen og fordel remoncen i midten med 2 cm afstand til snittene. Flet kringlen sammen omkring remoncen med skiftevis en dejstrimmel fra hver side. Fold enderne ind under kringlen og tryk let sammen, så den er lukket. Pensel kringlen med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Bag den ved 180° (alm. varme) i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.