Fødselsdagskringle

Skøn smørbagt kringle med det lækreste fyld, pynt den med perlesukker. En klassiker på fødselsdagsbordet.

8 personer

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Kringledej
15 g gær
125 g sødmælk
1 æg
90 g smør, koldt, i tern
275-300 g hvedemel
1/2 tsk. stødt kardemomme
40 g Dansukker Økologisk Sukker
3 g fint salt

Kanelremonce
100 g marcipan
75 g Dansukker Rørsukker
75 g smør, stuetemperatur
2 spsk. kanel

Desuden
1 æg, til pensling
50 g Dansukker Perlesukker
25 g mandelflager

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg (let sammenpisket) og sæt til side.

Skær det kolde smør i små tern og bland det med mel, kardemomme, sukker og salt. Smuldr eller hak dejen sammen til en sandet konsistens.

Rør mælkeblandingen i melblandingen og ælt det hurtigt sammen med fingrene til den er sammenhængende. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter.

Tip: Det gør ikke noget, hvis der er små stykker smør i dejen, det giver en dejlig kringledej. 

Ælt marcipan, rørsukker, smør og kanel sammen til remonce.

Slå luften ud af dejen og rul den til et rektangel på ca. 20x30 cm.

Fold dejen sammen på den lange led og skær skrå snit på ca. 4-5 cm ind mod midten i den side med to ender dej.

Fold dejen ud igen og fordel remoncen i midten med 2 cm afstand til snittene. Flet kringlen sammen omkring remoncen med skiftevis en dejstrimmel fra hver side. Fold enderne ind under kringlen og tryk let sammen, så den er lukket. Pensel kringlen med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Bag den ved 180° (alm. varme) i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.