Fødselsdagsboller

Nybagte fødselsdagsboller er en selvfølge på fødselsdagsbordet, enten med koldt smør eller hjemmelavet syltetøj.

16 stk.

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

25 g gær
250 g sødmælk
2 æg, let sammenpiskede
2 spsk. Dansukker Bagesukker
7 g fint salt
1 tsk. stødt kardemomme
475-500 g mel
50 g smør
1 æg, til pensling

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, bagesukker, salt, kardemomme og 475 g mel, og ælt dejen blank og sammenhængende. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine. Skrab skålens sider undervejs og juster med lidt mere mel, hvis ikke dejen slipper skålens sider.

Tilsæt det kolde smør i tern lidt ad gangen, mens dejen røres og rør indtil smørret er helt integreret i dejen. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.

Slå luften ud af dejen og del den i 16 lige store stykker. Tryk et dejstykke fladt og fold det ind over sig selv et par gange, læg det på bordpladen med samlingen nedad og tril det til en bolle. Gentag med de resterende dejstykker. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Tip: Vej dejen af, hvis bollerne skal være præcis lige store. 

Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 210° (alm. varme) i ca. 10-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.