Ingredienser
25 g gær
250 g sødmælk
2 æg, let sammenpiskede
2 spsk. Dansukker Bagesukker
7 g fint salt
1 tsk. stødt kardemomme
475-500 g mel
50 g smør
1 æg, til pensling
Instruktioner
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, bagesukker, salt, kardemomme og 475 g mel, og ælt dejen blank og sammenhængende. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine. Skrab skålens sider undervejs og juster med lidt mere mel, hvis ikke dejen slipper skålens sider.
Tilsæt det kolde smør i tern lidt ad gangen, mens dejen røres og rør indtil smørret er helt integreret i dejen. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.
Slå luften ud af dejen og del den i 16 lige store stykker. Tryk et dejstykke fladt og fold det ind over sig selv et par gange, læg det på bordpladen med samlingen nedad og tril det til en bolle. Gentag med de resterende dejstykker. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Tip: Vej dejen af, hvis bollerne skal være præcis lige store.
Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 210° (alm. varme) i ca. 10-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.