Ingredienser
Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (ex. Maizena)
25 g smør stuetemperatur
Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
500 g Dansukker Syltesukker
Pynt
3 dl flødeskum
200 g hvid overtræksmarcipan eller fondant
50 g sort overtræksmarcipan eller fondant
Dansukker Flormelis til rulning af marcipan
Instruktioner
Stil ovnen til 175 ° C. Smør en rund springform, ca. 22 cm i diameter.
Kagebunde
Pisk æg og sukker, indtil det er luftigt. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker. Vend æggemassen i. Hæld i formen.
Bag bundende t i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.
Hindbærsyltetøj
Skyl bærrene og rens dem grundigt. Kom dem i en gryde tilsæt syltesukker og kog under omrøring i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og skum forsigtigt. Hæld syltetøj i varme, rene glas sæt låg på og stil dem koldt.
Vaniljecremen
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og kog vanilje (og den tomme vaniljestang) sammen med fløden. Tag stangen op af cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig masse. Hæld fløden i æggemassen under piskning. Hæld tilbage i gryden og kog, mens du konstant pisker. Tag cremen af varmen når den har den ønskede konsistens. Hæld vaniljecremen i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du pisker. Stil cremen koldt.
Saml kagen
Pisk fløden fast. Del kagebunden i tre dele. Læg en af bundene på et serveringsfad og fordel halvdelen af hindbærsyltetøj og halvdelen af vaniljecreme på den første bund. Placer den næste bund oven på og fordel resten af hindbærsyltetøj og vaniljecreme på den.
Placer den sidste bund på toppen af kagen og fordel flødeskum på så det har form som en halv fodbold. Rul den hvide marcipan ud, og læg marcipanlåget på kagen. Skær rundt om kanterne, så det er jævnt.
Rul den sorte marcipan ud og skær 6 femkantede stykker (5 cm pr. Side). Drys lidt vand på kagen, hvor de sorte marcipanstykker skal sidde, så der dannes et fodboldmønster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.