Fodboldkage - Opskrifter

Fodboldkage

Fodboldkage
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

    Kagebund

    • 4 æg
    • 2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 dl hvedemel
    • 1 dl kartoffelmel
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Vaniljecreme

    • 1/2 vaniljestang
    • 2 1/2 dl fløde
    • 4 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 spsk. majsstivelse (ex. Maizena)
    • 25 g smør stuetemperatur

    Hindbærsyltetøj

    • 500 g hindbær
    • 500 g Dansukker Syltesukker

    Pynt

    • 3 dl flødeskum
    • 200 g hvid overtræksmarcipan eller fondant
    • 50 g sort overtræksmarcipan eller fondant
    • Dansukker Flormelis til rulning af marcipan

    Stil ovnen til 175 ° C. Smør en rund springform, ca. 22 cm i diameter.

    Kagebunde
    Pisk æg og sukker, indtil det er luftigt. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker. Vend æggemassen i. Hæld i formen.

    Bag bundende t i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.

    Hindbærsyltetøj
    Skyl bærrene og rens dem grundigt. Kom dem i en gryde tilsæt syltesukker og kog under omrøring i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og skum forsigtigt. Hæld syltetøj i varme, rene glas sæt låg på og stil dem koldt.

    Vaniljecremen
    Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og kog vanilje (og den tomme vaniljestang) sammen med fløden. Tag stangen op af cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig masse. Hæld fløden i æggemassen under piskning. Hæld tilbage i gryden og kog, mens du konstant pisker. Tag cremen af varmen når den har den ønskede konsistens. Hæld vaniljecremen i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du pisker. Stil cremen koldt.

    Saml kagen
    Pisk fløden fast. Del kagebunden i tre dele. Læg en af bundene på et serveringsfad og fordel halvdelen af hindbærsyltetøj og halvdelen af vaniljecreme på den første bund. Placer den næste bund oven på og fordel resten af hindbærsyltetøj og vaniljecreme på den.

    Placer den sidste bund på toppen af kagen og fordel flødeskum på så det har form som en halv fodbold. Rul den hvide marcipan ud, og læg marcipanlåget på kagen. Skær rundt om kanterne, så det er jævnt.

    Rul den sorte marcipan ud og skær 6 femkantede stykker (5 cm pr. Side). Drys lidt vand på kagen, hvor de sorte marcipanstykker skal sidde, så der dannes et fodboldmønster.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;