Fodboldkage

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (ex. Maizena)
25 g smør stuetemperatur

Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
500 g Dansukker Syltesukker

Pynt
3 dl flødeskum
200 g hvid overtræksmarcipan eller fondant
50 g sort overtræksmarcipan eller fondant
Dansukker Flormelis til rulning af marcipan

Instruktioner

Stil ovnen til 175 ° C. Smør en rund springform, ca. 22 cm i diameter.

Kagebunde
Pisk æg og sukker, indtil det er luftigt. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker. Vend æggemassen i. Hæld i formen.

Bag bundende t i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Hindbærsyltetøj
Skyl bærrene og rens dem grundigt. Kom dem i en gryde tilsæt syltesukker og kog under omrøring i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og skum forsigtigt. Hæld syltetøj i varme, rene glas sæt låg på og stil dem koldt.

Vaniljecremen
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og kog vanilje (og den tomme vaniljestang) sammen med fløden. Tag stangen op af cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig masse. Hæld fløden i æggemassen under piskning. Hæld tilbage i gryden og kog, mens du konstant pisker. Tag cremen af varmen når den har den ønskede konsistens. Hæld vaniljecremen i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du pisker. Stil cremen koldt.

Saml kagen
Pisk fløden fast. Del kagebunden i tre dele. Læg en af bundene på et serveringsfad og fordel halvdelen af hindbærsyltetøj og halvdelen af vaniljecreme på den første bund. Placer den næste bund oven på og fordel resten af hindbærsyltetøj og vaniljecreme på den.

Placer den sidste bund på toppen af kagen og fordel flødeskum på så det har form som en halv fodbold. Rul den hvide marcipan ud, og læg marcipanlåget på kagen. Skær rundt om kanterne, så det er jævnt.

Rul den sorte marcipan ud og skær 6 femkantede stykker (5 cm pr. Side). Drys lidt vand på kagen, hvor de sorte marcipanstykker skal sidde, så der dannes et fodboldmønster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.