Ingredienser
Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (ex. Maizena)
25 g smør stuetemperatur
Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
500 g Dansukker Syltesukker
Pynt
3 dl flødeskum
200 g hvid overtræksmarcipan eller fondant
50 g sort overtræksmarcipan eller fondant
Dansukker Flormelis til rulning af marcipan
Instruktioner
Stil ovnen til 175 ° C. Smør en rund springform, ca. 22 cm i diameter.
Kagebunde
Pisk æg og sukker, indtil det er luftigt. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker. Vend æggemassen i. Hæld i formen.
Bag bundende t i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.
Hindbærsyltetøj
Skyl bærrene og rens dem grundigt. Kom dem i en gryde tilsæt syltesukker og kog under omrøring i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og skum forsigtigt. Hæld syltetøj i varme, rene glas sæt låg på og stil dem koldt.
Vaniljecremen
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og kog vanilje (og den tomme vaniljestang) sammen med fløden. Tag stangen op af cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig masse. Hæld fløden i æggemassen under piskning. Hæld tilbage i gryden og kog, mens du konstant pisker. Tag cremen af varmen når den har den ønskede konsistens. Hæld vaniljecremen i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du pisker. Stil cremen koldt.
Saml kagen
Pisk fløden fast. Del kagebunden i tre dele. Læg en af bundene på et serveringsfad og fordel halvdelen af hindbærsyltetøj og halvdelen af vaniljecreme på den første bund. Placer den næste bund oven på og fordel resten af hindbærsyltetøj og vaniljecreme på den.
Placer den sidste bund på toppen af kagen og fordel flødeskum på så det har form som en halv fodbold. Rul den hvide marcipan ud, og læg marcipanlåget på kagen. Skær rundt om kanterne, så det er jævnt.
Rul den sorte marcipan ud og skær 6 femkantede stykker (5 cm pr. Side). Drys lidt vand på kagen, hvor de sorte marcipanstykker skal sidde, så der dannes et fodboldmønster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.