Focaccia

15-18 stykker

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

4 dl vand
25 g gær
1/2 dl olivenolie
2 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1/2 - 1 dl friskhakkede krydderurter, f.eks. oregano, timian eller basilikum
2 1/2 dl durumhvedemel

6 dl hvedemel

Pensling og pynt

1/2 dl olivenolie
1 fed revet hvidløg
10 soltørrede tomater skåret i mindre stykker
15-18 sorte, halverede oliven
2 spsk. pinjekerner
1 spsk. flagesalt

Instruktioner

Det er nemmest at bruge foodprocessor, for dejen skal æltes længe.

Smuldr gæren i skålen og tilsæt vand og sirup. Rør til gæren er opløst. Tilsæt mel og krydderurter, og lad maskinen køre ved lav hastighed i 2-3 minutter. Olien blandes i , og dejen æltes yderligere i 10 minutter. Tilsæt saltet og ælt nu dejen ved høj hastighed, til den slipper skålens kanter, 5-8 minutter.

Pensl en bradepande med olivenolie og læg dejen heri. Pensl oversiden med olivenolie og dæk med plastfilm. Lad hæve i 2 timer. Strø mel på bordet, hæld dejen ud og skær den i tre længder, som hver skæres i 5-6 ligestore stykker. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland olivenolie og revet hvidløg. Lav fordybninger i dejen og pensl med olien. Tryk halve oliven samt et par stykker tomat i fordybningerne. Drys pinjekerner og flagesalt over.

Sæt pladen i en 250 °C varm ovn og spray godt med vand. Bages i 8 minutter og køles af på en rist. Brødene kan sagtens fryses. Frosne brød varmes et par minutter i ovnen inden serveringen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.