Flødekarameller

Flødekarameller

ca. 45 stk. 45 minutter
Cremede flødekarameller er verdens lækreste slik. Tilsæt dine favoritsmage til flødekaramellerne og nyd dem.
Flødekarameller
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 3 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Forslag til smagsgivere

  • • 50 g pistacienødder, saltede
  • • 2 tsk. fintrevet frisk ingefær
  • • Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • • Et par dråber pebermynteolie
  • • 2 tsk. vaniljesukker
  • • 1/2 tsk. stødt kanel

Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået en temperatur på 125 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den stivner.

Pensl en form på ca. 18x25 cm med smagsneutral olie. Hæld karamelmassen i. Lad den stå overdækket i stuetemperatur til næste dag, hvor den skæres i stykker, der pakkes ind i papir eller cellofan.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;