Flødeboller

Prøv hjemmelavede flødeboller når det skal være ekstra godt. Det tager lidt tid, men er det hele værd og smager lækkert.

20-25 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Kransekagebunde
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knivspids salt

Flødebolleskum
35 g vand
170 g Dansukker Bagesukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide

Overtrækschokolade
200 g mørk chokolade, ca. 60%
evt. 20 g kakaosmør (kan udelades

Instruktioner

Ælt brun farin og marcipan sammen. Bland æggehvide og salt i og ælt til en ensartet masse. Lad kransekagemassen hvile på køl i 15-20 minutter.

Rul kransekagemassen ud til ca. 0,5 cm tykkelse og udstik cirkler på Ø 4 cm. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 7 minutter ved 180° (alm varme). Lad dem køle af på bagepladen.

Kom vand, bagesukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, sørg for at alt sukkeret er fugtigt af vand og kog det op til 118°.

Pisk imens æggehviderne let luftige med en spsk. af bagesukkeret. Hæld forsigtigt den 118° varme sukkerlage i æggehviderne, mens der piskes ved lav hastighed. Pisk flødebolleskummet skinnende og luftig ved mellemhastighed i yderligere 6-8 minutter.

Sprøjt høje dutter af flødebolleskum på hver kransekagebund med en sprøjtepose med en rund tylle. Lad dem stå ved stuetemperatur mens chokoladen tempereres.

Smelt og temperer chokolade og kakaosmør. Placer det i en kop, der passer til flødebollernes størrelse og dyp hver flødebolle på hovedet i chokoladen. Lad dem dryppe af på en rist mens chokoladen sætter sig.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.