Flødeboller

Prøv hjemmelavede flødeboller når det skal være ekstra godt. Det tager lidt tid, men er det hele værd og smager lækkert.

20-25 stk.

Vurdering (95 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kransekagebunde
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knivspids salt

Flødebolleskum
35 g vand
170 g Dansukker Bagesukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide

Overtrækschokolade
200 g mørk chokolade, ca. 60%
evt. 20 g kakaosmør (kan udelades

Instruktioner

Ælt brun farin og marcipan sammen. Bland æggehvide og salt i og ælt til en ensartet masse. Lad kransekagemassen hvile på køl i 15-20 minutter.

Rul kransekagemassen ud til ca. 0,5 cm tykkelse og udstik cirkler på Ø 4 cm. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 7 minutter ved 180° (alm varme). Lad dem køle af på bagepladen.

Kom vand, bagesukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, sørg for at alt sukkeret er fugtigt af vand og kog det op til 118°.

Pisk imens æggehviderne let luftige med en spsk. af bagesukkeret. Hæld forsigtigt den 118° varme sukkerlage i æggehviderne, mens der piskes ved lav hastighed. Pisk flødebolleskummet skinnende og luftig ved mellemhastighed i yderligere 6-8 minutter.

Sprøjt høje dutter af flødebolleskum på hver kransekagebund med en sprøjtepose med en rund tylle. Lad dem stå ved stuetemperatur mens chokoladen tempereres.

Smelt og temperer chokolade og kakaosmør. Placer det i en kop, der passer til flødebollernes størrelse og dyp hver flødebolle på hovedet i chokoladen. Lad dem dryppe af på en rist mens chokoladen sætter sig.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.