Marengsfyld
Sukkerlage
Pynt
Læg husblassen i blød.
Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.
Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).
Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.
Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.
Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød frugtfarve.
Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.
Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.
Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.
Opskriften er udarbejdet af