Flødeboller

Lav lækre flødeboller med marengsfyld og en sød sukkerlage, pyntet med mørk chokolade og krymmel. Perfekt til en kaffebordet!

ca. 20-25 stk.

Vurdering (150 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Ca. 10-15 vafler som bunde

Marengsfyld
5 store æggehvider
2 spsk. Dansukker Sukker
2 blade husblas

Sukkerlage
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
200 g mørk chokolade
1/2 spsk. madolie
F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær

Instruktioner

Læg husblassen i blød.

Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.

Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).

Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.

Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.

Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød frugtfarve.

Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.

Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.

Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.

Se film: Sådan laver du Flødeboller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.