Flødekarameller

Ca. 50 stk.

Vurdering (49 st)

Ingredienser

2 dl piskefløde
2 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. smør eller margarine
1/2 tsk. eddike

Instruktioner

Bland alt, bortset fra smør og eddike, i en tykbundet kasserolle. Lad det koge op.

Lad blandingen koge i ca. 45 minutter, til den bliver lysebrun eller har nået en temperatur på 140 °C. Kontroller, om karamellen er færdig, ved at komme en dråbe af blandingen i en kop med koldt vand. Stivner dråben, er den klar.

Bland smørret og eddiken i, og hæld straks efter blandingen på en let olieret marmorplade eller bageplade.

Når massen er kold nok, skal der trækkes, snos og lægges sammen igen. Jo mere du trækker, jo finere bliver den færdige flødekaramel.

Afslut med at sno, og klip herefter i mindre stykker i passende størrelse. Kom gerne karamelstykkerne i cellofan eller folie.


Tip!
Hvis blandingen bliver for hård, mens du trækker, kan den kommes kortvarigt i mikrobølgeovnen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.