Flødekarameller

Ca. 50 stk.

Vurdering (49 stk)

Ingredienser

2 dl piskefløde
2 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. smør eller margarine
1/2 tsk. eddike

Instruktioner

Bland alt, bortset fra smør og eddike, i en tykbundet kasserolle. Lad det koge op.

Lad blandingen koge i ca. 45 minutter, til den bliver lysebrun eller har nået en temperatur på 140 °C. Kontroller, om karamellen er færdig, ved at komme en dråbe af blandingen i en kop med koldt vand. Stivner dråben, er den klar.

Bland smørret og eddiken i, og hæld straks efter blandingen på en let olieret marmorplade eller bageplade.

Når massen er kold nok, skal der trækkes, snos og lægges sammen igen. Jo mere du trækker, jo finere bliver den færdige flødekaramel.

Afslut med at sno, og klip herefter i mindre stykker i passende størrelse. Kom gerne karamelstykkerne i cellofan eller folie.


Tip!
Hvis blandingen bliver for hård, mens du trækker, kan den kommes kortvarigt i mikrobølgeovnen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.