Five spice grisekæber

Med bok choy, korianderrod og risnudler – suppe fra gadekøkkenet.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

800 g grisekæber, rengjorte
3 l vand 
2 spsk. five spice krydderi, 10 g (se opskrift længere nede)
120 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. fint salt 
2 dl soyasauce 
2 spsk. fiskesauce
4 kanelstænger/cassia bark 
8 korianderrødder 
1 helt hvidløg, flækket på tværs 
30 sorte peberkorn 
500 g kinaradise
2 løg, ca. 100 g

Tilbehør
300 g bok choy, flækket på langs i 4 stykker  
150 g risnudler*/10 ml brede, kogte
1/2 bundt koriander, plukket

Hjemmelavet five spice mix
1 spsk. sizhuan peber
1 spsk. nelliker
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. stjerneanis
1 kanelstang – cassia bark

Instruktioner

Bland sukker med five spice krydderi og fint salt og vend grisekæberne deri. Lad dem trække 1-2 timer.

Kom grisekæberne i en gryde/bradepande med marinaden.

Skræl løg og kinaradise. Skær kinaradisen i 4-6 stykker og kom dem i gryden sammen med de hele løg.

Tilsæt 3 l vand og resten af ingredienserne. Kog op, skum af for urenheder og lad suppen simre indtil kæberne er godt møre, ca. 1 ½ time.

Smag evt. suppen til med ekstra soya og sukker. Smagen skal være sød/salt.

Anret suppen med grisekæber, kinaradise, korianderrødder og løg i en stor suppeskål og server med bok choy, risnudler (kogt efter pakkens anvisninger) og koriander. 

* Risnudler kan købes hos din asiatiske købmand

Hjemmelavet five spice mix
Rist de hele krydderier på en tør, varm pande til det dufter.

Stød krydderierne grundigt i en morter.

Opbevar krydderiblandingen tæt, tørt og køligt. 

Lav ikke for stor en portion ad gangen, da aromastofferne forsvinder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.