Five spice grisekæber

Med bok choy, korianderrod og risnudler – suppe fra gadekøkkenet.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

800 g grisekæber, rengjorte
3 l vand 
2 spsk. five spice krydderi, 10 g (se opskrift længere nede)
120 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. fint salt 
2 dl soyasauce 
2 spsk. fiskesauce
4 kanelstænger/cassia bark 
8 korianderrødder 
1 helt hvidløg, flækket på tværs 
30 sorte peberkorn 
500 g kinaradise
2 løg, ca. 100 g

Tilbehør
300 g bok choy, flækket på langs i 4 stykker  
150 g risnudler*/10 ml brede, kogte
1/2 bundt koriander, plukket

Hjemmelavet five spice mix
1 spsk. sizhuan peber
1 spsk. nelliker
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. stjerneanis
1 kanelstang – cassia bark

Instruktioner

Bland sukker med five spice krydderi og fint salt og vend grisekæberne deri. Lad dem trække 1-2 timer.

Kom grisekæberne i en gryde/bradepande med marinaden.

Skræl løg og kinaradise. Skær kinaradisen i 4-6 stykker og kom dem i gryden sammen med de hele løg.

Tilsæt 3 l vand og resten af ingredienserne. Kog op, skum af for urenheder og lad suppen simre indtil kæberne er godt møre, ca. 1 ½ time.

Smag evt. suppen til med ekstra soya og sukker. Smagen skal være sød/salt.

Anret suppen med grisekæber, kinaradise, korianderrødder og løg i en stor suppeskål og server med bok choy, risnudler (kogt efter pakkens anvisninger) og koriander. 

* Risnudler kan købes hos din asiatiske købmand

Hjemmelavet five spice mix
Rist de hele krydderier på en tør, varm pande til det dufter.

Stød krydderierne grundigt i en morter.

Opbevar krydderiblandingen tæt, tørt og køligt. 

Lav ikke for stor en portion ad gangen, da aromastofferne forsvinder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.