Finskbrød med appelsinskal og mandler

80-90 stk
Klassiske finskbrød med et touch af appelsin og både dansk og svensk perlesukker.
Finskbrød med appelsinskal og mandler
(0)

  • 375 g hvedemel
  • 250 g koldt smør i tern
  • ¼ tsk salt
  • Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
  • 1 æggeblomme
  • 100 g Dansukker Bagesukker

  • Æggehvide til pensling
  • 40 g mandler
  • Dansukker Dansk Perlesukker
  • Dansukker Svensk Perlesukker

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kom mel, smør, salt og appelsinskal i en røremaskine og rør sammen. Rør æggeblomme og bagesukker sammen i en skål og tilsæt til de øvrige ingredienser. Rør dejen hurtigt sammen og rul den derefter ud i fingertykke stænger. Tryk dem let flade (4-5 mm tykkelse). Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede mandler. Skær dem ud i finskbrød 2-3 cm bredde og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Bag i 8-10 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker