Finskbrød med appelsinskal og mandler

Klassiske finskbrød med et touch af appelsin og både dansk og svensk perlesukker.

80-90 stk

Vurdering (41 stk)

Ingredienser

375 g hvedemel
250 g koldt smør i tern
¼ tsk salt
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
1 æggeblomme
100 g Dansukker Bagesukker

Æggehvide til pensling
40 g mandler
Dansukker Dansk Perlesukker
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kom mel, smør, salt og appelsinskal i en røremaskine og rør sammen. Rør æggeblomme og bagesukker sammen i en skål og tilsæt til de øvrige ingredienser. Rør dejen hurtigt sammen og rul den derefter ud i fingertykke stænger. Tryk dem let flade (4-5 mm tykkelse). Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede mandler. Skær dem ud i finskbrød 2-3 cm bredde og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Bag i 8-10 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.