Finskbrød med appelsinskal og mandler

Klassiske finskbrød med et touch af appelsin og både dansk og svensk perlesukker.

80-90 stk

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

375 g hvedemel
250 g koldt smør i tern
¼ tsk salt
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
1 æggeblomme
100 g Dansukker Bagesukker

Æggehvide til pensling
40 g mandler
Dansukker Dansk Perlesukker
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kom mel, smør, salt og appelsinskal i en røremaskine og rør sammen. Rør æggeblomme og bagesukker sammen i en skål og tilsæt til de øvrige ingredienser. Rør dejen hurtigt sammen og rul den derefter ud i fingertykke stænger. Tryk dem let flade (4-5 mm tykkelse). Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede mandler. Skær dem ud i finskbrød 2-3 cm bredde og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Bag i 8-10 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.