Figenmarmelade

Forkæl dig selv med en sød og fyldig figenmarmelade lavet med tørrede figner, Dansukker Rørsukker og Syltesukker. Perfekt som topping til yoghurt eller som fyld i bagværk, denne opskrift er både enkel og lækker.

1 glas

PT25M

30 minutter

Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g tørrede figner
1 dl vand
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Læg fignerne i blød i vand i en skål i 10 minutter. Gnid derefter skallen af, og del fignerne i mindre stykker.

Kom fignerne i en kasserolle, og tilsæt vand, rørsukker og syltesukker.

Lad det koge i cirka 5 minutter. Skum omhyggeligt af, og blend derefter marmeladen.

Kom marmeladen på et varmt, rengjort glas. Luk glasset tæt, og opbevar det køligt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.