Fastelavnsboller - traditionelle

30 stk. 1,5 time
Fastelavnsboller - traditionelle
Bedømmelse: (26 vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 3 æg
  • 8 dl hvedemel
  • 400 g smør

Creme

  • 1 æg
  • 3 spsk Dansukker Sukker
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Glasur

  • 1 3/4 dl Dansukker Flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 2-3 tsk vand

Bland alle ingredienserne til cremen i en kasserolle, og lad den småkoge, til den tykner. Tag cremen af blusset, og lad den køle af.

Rør gær, mælk og sukker sammen. Tilsæt æg og derefter mel. Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 1,5 cm på et melet køkkenbord. Skær smøren i skiver, og læg den på 2/3 af dejen. Læg dejen sammen i 3 lag.

Rul dejen ud på ny, og læg den igen sammen i 3 lag, denne gang på den anden led. Gentag endnu en gang.

Rul dejen ud tyndt, og skær den i 30 firkanter. Læg en skefuld creme på hver firkant. Fold hjørnerne omkring cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på bageplader. Lad dem hæve i en time. Tænd for ovnen på 230 °C.

Bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Pyntes med chokoladeglasur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker