Fastelavnsboller med ristede hasselnødder

ca. 20 stk.
Fastelavnsboller med ristede hasselnødder
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 50 g ristede og hakkede hasselnødder
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 knsp. salt
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 æg (2 spsk.)
  • 75 g smør med stuetemperatur
  • 8 dl hvedemel (480 g)

Pensling

  • 1 æg (pisket med lidt vand og en knsp. salt)

Fyld

  • Krumme fra bollerne
  • 100 g marcipan
  • 100 g ristede og malede hasselnødder
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 spsk. piskefløde

Pynt

  • Ca. 4 dl piskefløde
  • Dansukker Flormelis

Her har vi hasselnødder i både dejen og fyldet. Begynd med at riste nødderne i ovnen, så bliver smagen endnu mere lækker.

1. Begynd med nødderne. Stil ovnen på 200 grader. Hæld nødderne (til både dejen og fyldet) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem midt i ovnen i 8-10 minutter. Tag dem ud, og hæld dem på et viskestykke. Gnid dem, så skallen falder af. Hak halvdelen af nødderne meget fint. Resten males til fyldet.
2. Smuldr gæren i en dejskål, tilsæt mælken, og rør, indtil gæren er opløst.
3. Tilsæt salt, hakkede hasselnødder, sukker, æg, smør i klumper og mel. Ælt dejen godt i maskine, til den slipper skålen, ca. 10 minutter. Lad dejen hæve under plastik i ca. 30 minutter.
4. Hæld dejen ud på et melet bord. Form dejen til en stang, og del den i to. Del hver del i 10 stykker a 50 g. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve under et klæde i ca. 40 minutter. Stil ovnen på 225 grader.
5. Pisk ægget med salt og vand, og pensl bollerne. Pensl to gange, hvis du vil have en ekstra blank overflade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
6. Ved servering: Skær et låg af på hver bolle. Skrab lidt af krummen ud med en gaffel. Bland med revet marcipan, malede ristede hasselnødder, sirup og fløde. Fyld hullet i bollerne med blandingen.
7. Pisk piskefløden, og fordel eller sprøjt den på fyldet. Sæt låget på, og drys med sigtet flormelis.

Tip!
Køb færdigristede hasselnødder.

Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén