Fastelavnsboller med blåbærsyltetøj

Lækre fastelavnsboller med blåbærsyltetøj og mandelfyld, perfekt til eftermiddagskaffen.

Ca 35-40 stk

2 timer

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
300 g frosne blåbær
saften fra en ½ lime
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Hvedeboller
50 g gær
4 dl lunken mælk
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 tsk kardemomme
12-14 dl hvedemel
1/2 tsk salt

Pensling
æg + lidt vand + lidt salt

Marcipan
3 dl mander uden skal
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk vand

Pynt
3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Forbered blåbærsyltetøj dagen før. Bland blåbær og marmelade sukker i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Hæld marmeladen i en varm ren glasbeholder. Luk grundigt og opbevar køligt natten over.

Lav hvedeboller. Smuldre gæren i en skål. Tilsæt mælk og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt smør, sukker og kardemomme. Tilsæt mel og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen frigør sig fra skålens kanter. Lad det hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.

Pensl bollerne med æg vand og salt.  Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

Skold og smut mandlerne. Tilsæt flormelis og vand. Blend til en fast masse.

Pisk fløden til et fast skum. Skær et låg af bollerne og fordel marcipanen på bunden. Placer derefter en skefuld blåbærsyltetøj ovenpå og drys på fløden. Sæt låget på igen. Sigt melis over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.