Fastelavnsboller med blåbærsyltetøj

Lækre fastelavnsboller med blåbærsyltetøj og mandelfyld, perfekt til eftermiddagskaffen.

Ca 35-40 stk

2 timer

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
300 g frosne blåbær
saften fra en ½ lime
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Hvedeboller
50 g gær
4 dl lunken mælk
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 tsk kardemomme
12-14 dl hvedemel
1/2 tsk salt

Pensling
æg + lidt vand + lidt salt

Marcipan
3 dl mander uden skal
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk vand

Pynt
3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Forbered blåbærsyltetøj dagen før. Bland blåbær og marmelade sukker i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Hæld marmeladen i en varm ren glasbeholder. Luk grundigt og opbevar køligt natten over.

Lav hvedeboller. Smuldre gæren i en skål. Tilsæt mælk og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt smør, sukker og kardemomme. Tilsæt mel og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen frigør sig fra skålens kanter. Lad det hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.

Pensl bollerne med æg vand og salt.  Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

Skold og smut mandlerne. Tilsæt flormelis og vand. Blend til en fast masse.

Pisk fløden til et fast skum. Skær et låg af bollerne og fordel marcipanen på bunden. Placer derefter en skefuld blåbærsyltetøj ovenpå og drys på fløden. Sæt låget på igen. Sigt melis over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.