Ingredienser
Blåbærsyltetøj
300 g frosne blåbær
saften fra en ½ lime
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
Hvedeboller
50 g gær
4 dl lunken mælk
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 tsk kardemomme
12-14 dl hvedemel
1/2 tsk salt
Pensling
æg + lidt vand + lidt salt
Marcipan
3 dl mander uden skal
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk vand
Pynt
3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Forbered blåbærsyltetøj dagen før. Bland blåbær og marmelade sukker i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Hæld marmeladen i en varm ren glasbeholder. Luk grundigt og opbevar køligt natten over.
Lav hvedeboller. Smuldre gæren i en skål. Tilsæt mælk og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt smør, sukker og kardemomme. Tilsæt mel og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen frigør sig fra skålens kanter. Lad det hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.
Pensl bollerne med æg vand og salt. Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.
Skold og smut mandlerne. Tilsæt flormelis og vand. Blend til en fast masse.
Pisk fløden til et fast skum. Skær et låg af bollerne og fordel marcipanen på bunden. Placer derefter en skefuld blåbærsyltetøj ovenpå og drys på fløden. Sæt låget på igen. Sigt melis over.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?