Farinbrød i bradepande - Opskrifter

Farinbrød i bradepande

4 stk.
Farinbrød i bradepande
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
12 dl lunkent vand
3 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. salt
1 1/2 dl boghvedeflager
9 dl rugsigtemel
ca. 16 dl hvedemel

Gæren smuldres i en stor skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt farin, salt og boghvedeflager. Ælt først rugsigtemel og derefter hvedemel i, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i fire lige store stykker, som formes til aflange brød. Læg brødene i en bradepande beklædt med bagepapir. Skær stykker af et andet stykke bagepapir, og placer dem mellem brødene for at undgå, at de vokser sammen. Lad brødene hæve i 20-30 minutter. Bages nederst i ovnen ved 200º i ca. 40 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;