Ingredienser
12 dl lunkent vand
3 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. salt
1 1/2 dl boghvedeflager
9 dl rugsigtemel
ca. 16 dl hvedemel
Instruktioner
Gæren smuldres i en stor skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt farin, salt og boghvedeflager. Ælt først rugsigtemel og derefter hvedemel i, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i fire lige store stykker, som formes til aflange brød. Læg brødene i en bradepande beklædt med bagepapir. Skær stykker af et andet stykke bagepapir, og placer dem mellem brødene for at undgå, at de vokser sammen. Lad brødene hæve i 20-30 minutter. Bages nederst i ovnen ved 200º i ca. 40 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.