Dianas sommerdessert

4 portioner 2 timer
Dianas sommerdessert
Bedømmelse: (17vurderinger)

Ingredienser

    Chokolademousse

    • 150 g mørk chokolade
    • 4 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • 3 dl piskefløde
    • 3 pasteuriserede æg, adskilt

    Friskostcreme

    • 200 g friskost
    • 1 dl Dansukker Flormelis
    • 2 spsk. Lemoncurd

    Marinerede jordbær

    • 2 dl jordbær
    • saft og skal af 1 usprøjtet lime
    • 2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

    Tilbehør

    • 6-8 stk. Digestive-kiks

    Chokolademousse
    Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt sirup.
    Pisk fløden, til den er fast, og stil den til side.
    Skil blommer og hvider, og pisk æggehviderne stive, og stil dem til side.
    Pisk æggeblommerne let, og rør dem i chokoladen.
    Rør chokoladen i den piskede fløde, og vend til sidst æggehviderne i. Sæt det i køleskabet.

    Friskostcreme
    Pisk friskost sammen med flormelis og lemoncurd.

    Marinerede jordbær
    Rens bærrene, og del dem. Riv skallen, pres saften ud af limefrugten, og bland sammen med bærrene og muscovadorørsukker.

    Montering
    Knus Digestive-kiksene. Hæld mousse, friskostcreme, bær og de knuste Digestive-kiks i glas. Pynt med bær på toppen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker