Dianas sommerdessert

Forkæl dine gæster med denne dekadente sommerdessert. Chokolademousse, friskostcreme med lemoncurd og marinerede jordbær. Server med digestive-kiks for en uforglemmelig dessertoplevelse!

4 portioner

PT1H

2 timer

Vurdering (61 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokolademousse
150 g mørk chokolade
4 spsk. Dansukker Lys Sirup
3 dl piskefløde
3 pasteuriserede æg, adskilt

Friskostcreme
200 g friskost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Lemoncurd

Marinerede jordbær
2 dl jordbær
saft og skal af 1 usprøjtet lime
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Tilbehør
6-8 stk. Digestive-kiks

Instruktioner

Chokolademousse
Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt sirup.
Pisk fløden, til den er fast, og stil den til side.
Skil blommer og hvider, og pisk æggehviderne stive, og stil dem til side.
Pisk æggeblommerne let, og rør dem i chokoladen.
Rør chokoladen i den piskede fløde, og vend til sidst æggehviderne i. Sæt det i køleskabet.

Friskostcreme
Pisk friskost sammen med flormelis og lemoncurd.

Marinerede jordbær
Rens bærrene, og del dem. Riv skallen, pres saften ud af limefrugten, og bland sammen med bærrene og muscovadorørsukker.

Montering
Knus Digestive-kiksene. Hæld mousse, friskostcreme, bær og de knuste Digestive-kiks i glas. Pynt med bær på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.